Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobili zatvorsku i uvjetnu kaznu

Osuđen dvojac koji je provalio u kuću Zdravka Mamića, moraju mu nadoknaditi 60 tisuća kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvojica muškaraca optuženih da su 2016. provalili u vilu Zdravka Mamića na Tuškancu i ukrali vrijedne predmete danas su nepravomoćno osuđena na Općinskom sudu u Zagrebu.

T. M. (31) osuđen je na godinu i šest mjeseci zatvora, s time da u zatvoru mora izdržati najmanje 7 mjeseci, dok mu se ostalih 11 mjeseci uvjetuje time da u 5-godišnjem roku ne počini novo kazneno djelo. D. S. (24) dobio je uvjetnu zatvorsku kaznu od godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje.

Pročitajte i ovo Suđenje Mamićima - 1 Pitanje isplate novca Šok na suđenju Mamićima, Balaban promijenio iskaz: "Vjerojatno sam nešto pomiješao" Nastavak suđenja Mamićima - 1 Bivši igrači Dinama Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne mogu se sjetiti da li je baš bilo tako, ali netko mi je donio novac"

Oni su se, prema presudi, 5. veljače 2016. godine između 17:25 i 20 sati u dogovoru s dvojicom maloljetnika dovezli na Tuškanac. Jedan je maloljetnik ostao u autu, a njih su dvojica s drugim maloljetnikom došla do dva metra visoke ograde obiteljske kuće Zdravka Mamića, preskočila je i ušla preko terase.

Maloljetnik je ostao u dvorištu čuvati stražu, a dvojica osuđenih ušla su u Mamićevu kuću, uzela ručni sat marke Hubolt s dva reda dijamanata i crnom narukvicom od kaučuka, ručni sat marke Audemars Piguet, ručni sat marke Ulysse Nardin, ženski sat Rolex, srebrnu narukvicu s privjeskom, dva zlatna lančića... Nakon toga su pobjegli, pišu 24 sata.

Obojica moraju solidarno nadoknaditi 60.000 kuna Mamiću, dok se za ostatak naknade štete od 290.000 kuna Mamić s imovinskopravnim zahtjevom upućuje na pokretanje građanske parnice. Naime, Mamić je sam ukradene dragocjenosti procijenio na 350.000 kuna, na koliko je ispostavio imovinskopravni zahtjev.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene