Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razočaran, ali...

Ranko Ostojić na izborima SDP-a u rodnome gradu osvojio svega 61 glas: Evo što je objavio na Facebooku povodom toga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ranko Ostojić tragičar je unutarstranačkih izbora u SDP-u. Završio je treći i tako ostao bez drugog kruga, a u rodnom gradu Splitu osvojio je svega 61 glas.

Nakon prebrojavanja glasova jasno je da se Ranko Ostojić prometnuo u najvećeg tragičara ovih izbora. Ne samo da je ukupno završio kao treći na unutarstranačkim izborima te tako ispao iz borbe u drugom krugu za mjesto čelnika SDP-a, već je potop doživio i u Splitu.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" Sabina Glasovac, saborska zastupnica (SDP) OPORBA SE DOGOVORILA Sabina Glasovac o velikoj lijevoj koaliciji i koliko su spremni ustupiti ostalim strankama

U svojem rodnom gradu, kandidat za čelnika najveće oporbene stranke u državi osvojio je samo 61 glas. Nakon što su počeli pristizati rezultati sa terena, Ostojić je na svojem Facebook profilu objavio i prigodnu pjesmu:

"Gospodo moja draga, Vi ča gledate na me svisoka, Priznajen da crjeno pišen, I ne samo to gospodo, Vengo otkako za sebe znan, Ja van i crjeno dišen, I samo san jedan, Obišni mali čovik, Ča u vene nima plava zrnca, Jerbo je crjena i moja, Od roditeja dana krivca! Hvala svima, drugarstvo nema cijene!", stoji u objavi.

 

U Splitu je pobijedio Zagorac Željko Kolar, no vodeća pozicija uoči drugog kruga prema pripala je Istraninu Peđi Grbinu. Takav bi se zaključak mogao izvući iz dosad prebrojenih glasova članova SDP-a koji su birali novog lidera socijaldemokrata.

U Splitu je Kolar dobio 258 glasova, dok je Grbinu pripalo 103. Splićanin Ranko Ostojić dobio je 61 glas, a Mirela Ahmetović 16 glasova. U Zagrebu je pak uvjerljivo pobijedio Grbin. On je osvojio 456 glasova, OStojić 277, Kolar 261, a Mirela Ahmetović179 glasova. Autsajderu Marinu Percanu pripala su 4 glasa, prenosi portal slobodnadalmacija.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene