Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema elemenata kaznenog djela

Za paljenje HDZ-ove zastave prekršajna prijava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što o presudi Glavašu misle njegovi pristaše iz HDSSB-a, pokazali su sinoćnjim bacanjem jaja na zgradu u kojoj je smješten HDZ, te paljenjem stranačke zastave. HDZ je najavio kaznenu prijavu.

Prekršajnom obradom utvrđeno je da je 36-godišnji Osječanin, jučer ispred Doma HDZ-a u Osijeku zapalio stranačku zastavu HDZ-a, izvijestila je danas Policijska uprava osječko-baranjska. U priopćenju se navodi da je zastava vlasništvo 36-godišnjaka, te da ju je on donio na mjesto događaja. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja protiv javnog reda i mira. Zastava je zapaljena sinoć tijekom prosvjeda braniteljskih udruga i građana na sudsku presudu o zatvorskim kaznama Branimiru Glavašu i ostalim u tzv. slučaju 'selotejp' i 'garaža'.

Pročitajte i ovo Matejas Jozipović - 1 "Jesam li sad pravi Hrvat?" FOTO Šou u vijećnici: Donio križ, zastavu i majicu s hrvatskim grbom pa provocirao hadezeovce Slika nije dostupna Zagreb: U dva ujutro pokušali zapaliti zastavu Zagreb pride na Trgu bana Jelačića

 

>> Unatoč presudi, Glavaš i dalje na slobodi

Priopćenjem za javnost oglasili su se danas predsjednik osječkog i županijskog HDZ-a Dragan Kovačević i Tomislav Ivić, koji su naveli da će policiji prijaviti članove HDSSB-a koji su jučer zapalili stranačku zastavu, te jajima i kamenjem gađali zgradu u kojoj se nalazi sjedište osječkog HDZ-a. Najoštrije su osudili 'neprihvatljiv i primitivan čin, huliganski ispad koji je nanio ogromne štete ugledu Grada i svim građanima Osijeka' ističe se u priopćenju, te navodi kako će 'poduzeti sve zakonske mogućnosti da se počinitelji kazne'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene