Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za preprodaju koristili internet

Velika policijska akcija "Total": Pao 21 diler, zaplijenjene velike količine hašiša, novca i "osvježivača zraka"

Rezultati akcije Total (Foto: PU osječko-baranjska) - 8
Rezultati akcije Total (Foto: PU osječko-baranjska) - 8 PU osje?ko-baranjska
Aktualno Galerija Rezultati akcije Total (Foto: PU osječko-baranjska) - 1 Rezultati akcije Total (Foto: PU osječko-baranjska) - 1 Foto: PU osje?ko-baranjska Rezultati akcije Total (Foto: PU osječko-baranjska) - 3 Rezultati akcije Total (Foto: PU osječko-baranjska) - 3 Foto: PU osje?ko-baranjska Rezultati akcije Total (Foto: PU osječko-baranjska) - 10 Rezultati akcije Total (Foto: PU osječko-baranjska) - 10 Foto: PU osje?ko-baranjska +0 Rezultati akcije Total (Foto: PU osječko-baranjska) - 8 Galerija 1/4 >>
Nakon višemjesečne akcije kodnog naziva "Total", u kojoj je sudjelovalo 10 policijskih uprava te specijalizirani odjeli za organizirani kriminal, u policijskom je pritvoru završila 21 osoba osumnjičena za zlouporabu hašiša te više kilograma sintetske ''marihuane'' deklarirane kao osvježivač zraka, izvijestili su u četvrtak u osječko-baranjskoj policiji.

Provedenim pretragama na područjima svih policijskih uprava obuhvaćenim ovom akcijom zaplijenjeno je više kilograma sintetske droge, nekoliko kilograma hašiša, veća količina novca za koji se sumnja da potječe od počinjenja kaznenog djela te sastavljeni i pripremljeni laboratorij za proizvodnju marihuane, kazao je na konferenciji za novinare voditelj osječko-baranjskog Odjela kriminaliteta droga Ivan Canecki.

Pročitajte i ovo Ilustracija U Španjolskoj Uhićen Crnogorac s Interpolove tjeralice: Pogledajte kakav je show napravio prije nego što je pao policiji u ruke Uhićenje, ilustracija Na Trešnjevci Uhićen bjegunac s Interpolove tjeralice: Policajcima dao dokumente, no nešto im je bio sumnjivo...

Zahvalio je svima koji su sudjelovali u akciji, ali i medijima koju su javnost upozoravali o opasnostima od konzumacije vrlo opasne droge, sintetskih kanabinoida, odnosno tzv. osvježivača zraka.

Predstavnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Tomislav Štambuk kazao je kako je riječ o jednom od opsežnijih kriminalističkih istraživanja, čija je otežavajuća okolnost bila da se za preprodaju koristio internet, a čime je "pokazana sposobnost i profesionalnost rada linije kriminaliteta droga".

"To je poruka hrvatskoj javnosti da se radi o vrlo opasnim sintetskim tvarima, da sintetski kanabinoidi uopće nisu bezopasni i bezazleni, ali i poruka svima koji u zadnje vrijeme dosta banaliziraju problematiku kriminaliteta droga, i stavljaju je na margine", poručio je Štambuk.

Ističe kako se radi o "za zdravlje vrlo štetnim sintetskim pripravcima, čiji su konzumenti uglavnom mladi ljudi", pa je to poruka i mladima da se klone korištenja tzv. osvježivača zraka.

"Ovime je zadan udarac ilegalnom tržištu sintetskih kanabinoida, koji su stvarno štetni i imaju loš utjecaj na širu populaciju mlađih građana Hrvatske", istaknuo je Štambuk.

U policiji ističu kako su im neki od uhićenih od ranije poznati, ali dodatne pojedinosti nisu željeli iznositi jer neki dijelovi istraživanja još traju. (Hina)

Aktualno ''Masaža s ručnim pola sata 300, masaža body to body pola sata 400'': Provjereno razotkrilo što se krije iza ''salona za masažu'', policija potvrdila Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 9 Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 9 Foto: Provjereno Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 11 Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 11 Foto: Provjereno Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 10 Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 10 Foto: Provjereno Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 7 Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 7 Foto: Provjereno Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 6 Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 6 Foto: Provjereno +5 Provjereno istražuje lažne salone za masažu (Foto: Provjereno) - 3 Hrvatska ''Masaža s ručnim pola sata 300, masaža body to body pola sata 400'': Provjereno razotkrilo što se krije iza ''salona za masažu'', policija potvrdila 1/11 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene