Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TRAKAVICA BEZ KRAJA

Reakcije na presudu: ''Dok se Ivi Sanaderu sudilo zbog tri milijuna, u Ini se kradu milijarde''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudski procesi protiv Ive Sanadera traju predugo, vrijeme je da se okončaju, a oslobađajuća presuda u suđenju za ratno profiterstvo šalje lošu poruku građanima, istaknuli su u utorak zastupnici oporbenih klubova u Hrvatskom saboru.

Nepravomoćna presuda bivšem premijeru Ivi Sanaderu koja ga oslobađa optužbi za ratno profiterstvo nije iznenadila oporbene zastupnike.

"S obzirom na odluke Vrhovnog i Ustavnog suda koje su derogirale ono što je Sabor izglasao 2010. godine da bude ustavna norma, ne mogu reći da sam previše iznenađen”, izjavio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin, misleći pritom na uvođenje odredbe o nezastarijevanju kaznenih djela iz pretvorbe i privatizacija te ratnog profiterstva.

Zastupnica kluba socijaldemokrata Ivana Posavec Krivec poručila je da sudski proces koji je završio oslobađajućom presudom nije trebao trajati toliko dugo: "Ovo je loša poruka za društvo, postavlja se pitanje gdje je granica i jesmo li svi jednaki pred zakonom''.

Oslobađajuća presuda ne šalje dobru poruku građanima, složila se zastupnica Anka Mrak Taritaš: "Dobra poruka bila bi da nemamo te trakavice te da se konačno završe neke priče i ostavimo ih tamo gdje pripadaju''.

I nakon ove presude, afera Ina ostaje "afera svih afera u ovom trenutku”, koju glasnogovornik Vlade pokušava zatvoriti pričom o gradnji novog stadiona u Zagrebu, dodala je predsjednica GLAS-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEPRAVOMOĆNA PRESUDA Županijski sud oslobodio Ivu Sanadera: Pogledajte zašto su presudili da bivši premijer nije ratni profiter
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NEPRAVOMOĆNA PRESUDA USKOK najavio žalbu, Sanaderovi odvjetnici poručili: ''Neka pišu, možda će imati više sreće''

Dok se Ivi Sanaderu sudilo zbog tri milijuna, u Ini se kradu milijarde, napomenula je zastupnica Zeleno-lijevog bloka Ivana Kekin: "Sud je građanima poslao poruku da, ako ponovno nastupe ratne okolnosti, mogu krasti, ali neka kradu razmjerno. Dok dođu do suda, slučaj će pasti u zastaru i proći će dobro''.

Hrvatsko pravosuđe trebalo bi biti puno brže, efikasnije i pravednije, smatra MOST-ov Božo Petrov i dodaje da je svakoj osobi koji ošteti državu mjesto u zatvoru: "Nitko nema pravo pljačkati državu, pogotovo ne oni koji su izbrani od hrvatskih građana da se bore za njihove interese''.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene