Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezultat najavljenih tužbi

Bolnici u Kninu blokiran račun zbog duga veledrogeriji: ''Ovo može dovesti do gašenja''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općoj bolnici u Kninu je ovršen račun zbog dugovanja veledrogeriji Medika. Uskoro bi se isto moglo dogoditi i ostalim bolnicama čije najstarije fakture nisu plaćene tri godine, poput bolnica u Sisku, Dubrovniku i Vinkovcima.

Račun Opće bolnice u Kninu je blokiran zbog duga od oko milijkun kuna prema veledrogeriji Medika, javlja Jutarnji list. Blokada računa kninske bolnice rezultat je tužbi koje su veledrogerije najavile prije dva mjeseca kako bi naplatile oko 2,6 milijardi duga za isporučene, a neplaćene lijekove.

Osim kninske, uskoro bi mogle biti ovršene i bolnice u Sisku, Dubrovniku i Vinkovcima te ostalima čije najstarije fakture nisu plaćene tri godine. Medika je zbog dugova tužila dvadesetak bolnica, točnije one koje fakture nisu platile dulje od godinu dana.

Pročitajte i ovo Josip Perić iz Udruge za prava pacjenata (Foto: Dnevnik.hr) Sve pada na leđa pacijenata Strahovi hoće li ili neće primiti svoje lijekove u bolnicama počinju se ostvarivati: "Ovaj scenarij podsjeća na ratno razdoblje i nestašicu lijekova"

Pročitajte i ovo Dopredsjednica liječničke komore Ivana Šmit (Foto: Dnevnik.hr) Dug prema veledrogerijama Hoće li doći do nestašice lijekova? Zadužene bolnice umiruju pacijente: ''Ne vjerujem da će doći do toga''

Ravnateljica kninske bolnice dr. Kristina Bitunjac je za Jutarnji list potvrdila blokadu računa bolnice. Istaknula je da financijski problemi postoje već dulje vrijeme. ''U stalnom smo kontaktu sa županijom koja nam, srećom, izlazi u susret kad treba riješiti financijske probleme, a nadam se da će tako biti i ovoga puta. Teško funkcioniramo jer su limiti nedostatni i nepromijenjeni premda su, primjerice, plaće povećane već ranije 9 posto, a sada od rujna još 7 posto. Sve to moramo podmiriti, a onda dobavljači ostaju prikraćeni, premda s pravom traže naplatu onoga što su isporučili'', kaže Bitunjac. Nada se da će se i za ovaj problem s financijama pronaći rješenje.

Blokiranje bolničkog računa komentirao je i gradonačelnik Knina Marko Jelić. ''Ovo može otjerati medicinsko osoblje i dovesti do gašenja bolnice. Zanimljivo je da su veledrogerije odabrale baš Knin'', kazao je Jelić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene