Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DORH tražio očitovanje

Policija: U Šimunićevom istupu nema elemenata kaznenog djela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O skandiranju 'Za dom!' hrvatskog nogometnog reprezentativca Josipa Šimunića oglasilo se i zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo.

Na skandiranje hrvatskog nogometnog reprezentativca Josipa Šimunića 'Za dom spremni!' nakon utakmice Hrvatska-Island u srijedu je reagiralo i zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac Razgovori Veliki Pupovčev manevar? SDSS ima novi plan za izbore, uskoro pada odluka Slika nije dostupna Izdan prekršajni nalog Josipu Šimuniću zbog skandiranja izrečena maksimalna kazna!

>> Šimunić se oglasio nakon vođenja skandiranja 'Za dom spremni'

>> Željko Jovanović na Facebooku: E moj Šimuniću...

>> VIDEO Pupovac osudio istup Šimunića

Povodom izjava Josipa Šimunića nakon odigrane nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Islanda, PU zagrebačka nije utvrdila elemente kaznenog djela. No, Policijska uprava zagrebačka je o svim poduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama dostavila izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu radi donošenja odluke. PU zagrebačka U kratkom priopćenju objavljenom na DORH-ovoj internetskoj stranici stoji da je Općinsko državno odvjetništvo 'zatražilo od nadležne Policijske uprave zagrebačke dostavu izvješća o događaju nakon spomenute utakmice radi donošenja odluke o mogućem prekršaju'.

Šimunić je navijačima vikao 'Za dom' preko službenog razglasa, a na to su tijekom srijede stigle brojne reakcije, uključujući ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića i saborskog zastupnika srpske nacionalne manjine Milorada Pupovca.

Oglasio se i sam Šimunić, koji je na službenim stranicama Dinama rekao da mu je 'strašna i pomisao da bi me netko mogao stavljati u kontekst poticanja bilo kakvog oblika mržnje ili nasilja'.

'Ne želim ispasti patetičan, ali kao Hrvata koji je rođen i odrastao van svoje domovine meni je dom asocijacija na ljubav, toplinu i pozitivnu borbu; sve ono što smo pokazali na terenu i plasirali se na Svjetsko prvenstvo. I to su bili jedini razlozi koji su me u trenutku emocija ponijeli i zbog kojih sam započeo spomenuto skandiranje s navijačima', kazao je između ostalog Šimunić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene