Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čini pravu stvar

Oni znaju tajnu pravog timskog duha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dana provedenog u uredu, ova skupina zaposlenika pronašla je način kako se opustiti, a pritom jačati poslovnu atmosferu i timski duh. Dva puta tijekom radnog tjedna zelene površine okupiraju trkači u narančastim majicama.

Priča o Vip running timu počela je prije nešto više od godinu dana. Više od 100 Vipovaca aktivno trenira trčanje i time jača timski duh, kako na stazama, tako i na poslovnom planu.

Pročitajte i ovo Tim koji ne odustaje! (Foto: Vipnet) Poseban doživljaj u Zadru Tim koji ne odustaje! Žele nastaviti pomagati drugima i to je njihov glavni cilj \"Dobri duh mora ići kroz cijelu organizaciju - to je ključ.\" (Foto: Thinkstock) Prava stvar Jedna od najvećih kompanija u Hrvatskoj otkriva kako jača timski duh

Vipovce trenira Željka Šaban Miličić, jedna je od najbržih hrvatskih triatlonki u Ironman distanci i finisherka, kako se to u trkačkom slengu kaže, Ironmana Svjetskog prvenstva.

"S Vipovim trkačima sam počela raditi prije godinu dana. Grupne treninge imamo dva puta tjedno na Maksimiru i Jarunu. Započinjemo zagrijavanjem, odradimo školicu trčanja pa slijedi glavni zadatak ovisno o planu i programu treninga tijekom cijele godine", kaže Željka.

Vipovci, kaže Željka, najviše uživaju u treningu brzine, a najteže prihvaćaju trening dužine. No nikad ne odustaju. Svjesni su koliko im je trčanje, osim na zdravstvenom planu, pomoglo u jačanju timskog duha na onom poslovnom.

"Svi smo se povezali u poslu i van posla, postali smo prijatelji i baš je jako lijepo biti dio ovog tima", kaže Danijela Nikić, članica Vip running tima.

Na treninge dolazi i direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta Martina Rizman Matić. Vipovu školu trčanja naziva aktivnošću koja pridonosi izgradnji timskog duha.

"Ono što je interesantno je da nakon što kad izađete iz ureda u kojem svatko odgovara na svoje mailove i nema vremena rješavati neke stvari, to uspije na treningu. U ovakvom okruženju koje sliči zenu ljudi brže rješavaju određene situacije jer su u direktnoj komunikaciji", kaže Martina.

Vipnet je prošle godine počeo podržavati trčanje, a ove godine ponovno podržava najveće utrke – njih čak 12. Ovu nedjelju Vip running tim trči na spektakularnoj utrci u Zadru - Wings for Life World Run koja će okupiti preko osam tisuća trkača. Sav novac od kotizacija koji su Vipovci uplatili donira se Wings for Life zakladi koja financira istraživanja za izlječenje ozljeda leđne moždine. Isti taj iznos Vipnet će uplatiti Hrvatskoj udruzi paraplegiračara i tetraplegičara (HUPT) na vlastitoj dobrotvornoj online fundraising platformi Čini pravu stvar te pozivaju sve da se priključe dobrovoljnim donacijama.

'Wings For Life World Run započinje 7. svibnja u 13 sati, a start utrke iz Zadra gledatelji će imati priliku pratiti na Novoj TV od 12.30 do 13 sati dok će cijelu utrku moći pratiti na portalu DNEVNIK.hr. Već četvrtu godinu za redom, Nova TV ponosni je partner ovog jedinstvenog projekta s humanitarnim ciljem.'

Sve pripreme su odradili. Pred njima je globalna humanitarna utrka koju, otkako su probali, više ne propuštaju.

"Taj osjećaj dok trčiš s toliko puno ljudi, s ljudima koji guraju kolica ostalih sudionika pored tebe i ne obaziru se pri tome isključivo na vlastiti rezultat pruža jedinstven osjećaj", kaže Hrvoje Đurđic, član Vip running tima.

"Ta utrka mi u svakom trenutku daje krila i kad mi je najteže osjetim da mogu, trčim i uživam sa svim ljudima oko sebe", kaže Danijela Nikić.

Prilog je napravljen u produkciji NOVA TV Content Teama u suradnji s Vipom i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene