Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Olimpijada starih sportova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mimohodom oko 1200 sudionika, paljenjem olimpijske baklje i budnicom, danas je u Brođancima u Valpovštini počela 34. olimpijada starih športova u Brođancima.

Tijekom dana u 21 disciplini natjecatelji će oživjeti športove stare nekoliko stoljeća koji su u Slavoniji, poznatom poljodjelskom kraju, bili način zabave i razonode, poput potezanja užeta, kandžijanja, skoka na mješinu i penjanja na drvo. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Opet među najboljima Odličan uspjeh mladih hrvatskih geografa: S Olimpijade donijeli dvije medalje Slika nije dostupna Uvršteno pod obiteljsko nasilje Stižu drastične kazne: 10.000 kuna ili 45 dana zatvora za zanemarivanje roditelja

Uz stare športske discipline Olimpijada je poznata i po bogatoj kulinarskoj ponudi pa se već od ranog jutra peče vol na ražnju, a u krušnim se pećima peku orahnjače i makovnjače. 

Ove je godine Olimpijada osobito dobro posjećena. 

Olimpijadu starih športova u Brođancima otvorio je osječko-baranjski dožupan Dinko Burić, koji je tom prigodom istaknuo da je Županija pokrovitelj tradicionalne priredbe koja je postala prepoznatljiva turistima. 

Na Olimpijadi sudjeluju predstavnici čak 235 mjesta iz šest hrvatskih županija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene