Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BUTKOVIĆ O GUŽVAMA ZA USKRS:

'Utvrđene su nepravilnosti. Moguće su smjene čak i do razine Uprave'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Oleg Butković rekao je danas kako su za problem koji je nastao na Uskrsni ponedjeljak krivi oni koji održavaju autoceste.

Ministar pomorstva prometa i infrastrukture Oleg Butković, reagirajući u utorak na pritužbe građana zbog zastoja na autocesti A1 pred tunelom Sveti Rok na Uskrsni ponedjeljak, poručio je da će Ministarstvo, utvrdi li se propust odgovornih u organiziranju pravodobne, sigurne i zadovoljavajuće privremene regulacije prometa, "svakako postupiti u skladu s tim nalazima".

Pročitajte i ovo Miroslav Šeparović Najavio konferenciju za medije Milanović šefu Ustavnog suda odgovorio fotografijom: "Pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda" Prometna nesreća na autocesti A1 - 3 Budite oprezni FOTO/VIDEO Velika kolona na autocesti prema Zagrebu: Zastoj zbog prometne nesreće

Komentirajući situaciju na sjednici Vlade u srijedu, rekao je da će do petka imati sve informacije i naglasio da se takva situacija više neće ponoviti.

Kako je i najavio, danas je govorio o rezultatima nalaza. Rekao je kako su krivi oni koji održavaju autoceste, te da će uprava podnijeti postupke protiv osoba u održavanju jer su utvrđene nepravilnosti. Ne može, kaže, prhvatiti da ne postoji alternativa kada se takvo nešto dogodi u tunelu.

'Ne mogu prihvatiti da se ne koristi brzovezujući mort kad se mijenjaju šahte, da se ne mogu sanirati unutar 24 sata', rekao je. Na pitanje jesu li moguće smjene odgovorio je 'sve je moguće', a na potpitanje do koje razine rekao je 'do razine uprave'.

Dodao je da je utvrđeno da se nadležnosti u ovom slučaju podudraju i da se što se tiče organizacije mora naći rješenja za to.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene