Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Branitelj iz Petrinje predao se policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nenad Vujanović, 52-godišnji branitelj iz Petrinje, koji se prije gotovo dva dana zabarikadirao u kuću i prijetio samoubojstvom, u srijedu oko 10,30 sati ujutro mirno je izašao iz obiteljske kuće i predao se policiji.

Gotovo dva dana trajala je drama u Ulici 'Gromova' u Petrinji, gdje se 52-godišnji branitelj Nenad Vujanović, miran čovjek iz Petrinje, zabarikadirao u kuću i prijetio samoubojstvom. Jedini njegov zahtjev bio je da se policija povuče.

Pročitajte i ovo Donacije Ivanu Penteku i njegovoj obitelji Uljepšajmo im blagdane Božić će dočekati u kući bez vode i sanitarnog čvora: "Osjećamo se ostavljeno, da nije bilo donacija..." Slika nije dostupna Branitelj zatvoren u kući prijeti samoubojstvom

Pedesetdvogodišnji umirovljeni natporučnik Hrvatske vojske srpske nacionalnosti, zatvorio se u ponedjeljak oko 16 sati u obiteljsku kuću u Ulici "Gromova" u Petrinji i prijeti da će počiniti samoubojstvo, a policija je cijelo vrijeme s njim pregovarala kako bi se situacija prevladala mirno.

Cijela je ulica bila blokirana, kao i prilazi kući, a u pomoć policajcima došla je interventna postrojba iz Zagreba. Branitelj tražio cigarete i gaziranu vodu, a začulo se i nekoliko pucnjeva iz kuće.

Nenad Vujanović poslao je tijekom krize nekoliko stotina SMS poruka šalje, a od pregovarača razgovarao je samo s Mladenom Lončarom, načelnikom odjela za psihosocijalnu pomoć Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Policija, zapravo, i nije zna što poduzeti, budući je njegov jedini zahtjev da se policijske snage povuku.

No, kako je bilo nemoguće predvidjeti njegove slijedeće poteze ukoliko ispune njegove zahtjeve, policija je ostala na položajima i pokušavala uvjeriti Vujanovića da okonča dramu.

Posebno oprezno policija je postupala jer Vujanović ima dozvolu za posjedovanje oružja, a nije bilo informacija raspolaže li s većim arsenalom kojim bi mogao ugroziti i sebe i policiju i susjede.

A upravo susjedi kažu da se radi o mirnom čovjeku koji nikad nije izazivao incidente i uglednom članu lokalne zajednice, lovcu i kinološkom sucu.

Njegovi suborci kažu kako je bio uzoran vojnik. 

Nagađa se da su uzrok drami ljubavni problemi, odnosno neriješeni imovinsko-pravni odnosi s Petrinjkom s kojom je branitelj bio u vezi, a koja ga je, navodno, zbog prijetnji prijavila policiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene