Obavijesti Video Pretražite Navigacija
a netko je ostao na burzi

Oko milijun i 700 tisuća kuna platili smo profesoricu koja je bez diplome predavala 18 godina

Ilustracija (Foto: Gettyimages)
Ilustracija (Foto: Gettyimages) Foto: Gettyimages
Ministrica Blaženka Divjak izvijestila je da su dosad pronađene tri lažne diplome u školama u Hrvatskoj. Donosimo što sve sa sobom nosi činjenica da je netko predavao bez završenog fakulteta, a izračunali smo okvirno i koliko smo to platili.

Ako bude dokazano da je diploma lažna, žena koja je više od 18 godina predavala njemački i francuski u gimnaziji primala je plaću na koju nije imala pravo. Doprinosi, zdravstveno...

Pročitajte i ovo Učenica Promjene u obrazovanju Hrvatska mora povećati broj gimnazijalaca: Gimnazijski program uvest će se u mnoge škole pod jednim uvjetom Sigurnost u školama - 4 upad s mačetom Ravnatelji žele zaštitare: "Čeka nas američki scenarij - u školama detektori, na fakultetima odredi specijalne policije"

Teško je izračunati koliku je ta gospođa imala plaću jer ona ovisi o brojnim dodacima i parametrima, pa smo izračun napravili na prosječnoj neto plaći od 5500 kuna, što je u bruto iznosu nešto manje od 8 tisuća. Diploma je krivotvorena 2000. godine, ali nije poznato kad se točno zaposlila u školi pa smo računali 18 godina. No moguće je da je i nekoliko mjeseci više radila. Prema grubom izračunu, iz proračuna joj je isplaćeno milijun i 700 tisuća kuna.

Oni koji su se rodili na dan kad se domišljata gospođa odlučila zaposliti u školi pomoću lažne diplome danas su punoljetni. Čak 18 godina trajala je radna idila žene koja je odlučila prevariti sustav i sve to vrijeme predavala je djeci te odlučivala o njihovim ocjenama, pa i sudbinama.

Tako se otvara pitanje je li profesorica bez diplome dobro i korektno mogla procijeniti zna li netko za dovoljan ili odličan. Otvara se i pitanje je li netko kome je dala trojku zbog toga bio u nemogućnosti upisati fakultet, možda baš onaj koji ona nije završila.

Postavlja se i pitanje je li mogla kvalitetno i na odgovarajući način podučavati djecu u njihovim najosjetljivijim godinama i je li nekome osim lošeg dana prouzročila i lošu godinu ili život.

Zbog toga što je ona bila zaposlena na tom radnom mjestu, netko drugi s pošteno stečenom diplomom ostao je na burzi, a onda možda završio u Irskoj.
 

Aktualno Vrijedi milijune: Prodaje se vila na jezeru za 160 kuna onome tko ispuni uvjet vlasnice Calgary Calgary Foto: Getty Images Calgary Calgary Foto: Getty Images Alberta Alberta Foto: Getty Images +0 Alberta Putovanja Vrijedi milijune: Prodaje se vila na jezeru za 160 kuna onome tko ispuni uvjet vlasnice 1/4 >>

Aktualno Dalić u velikim problemima: Ovo se ne pamti, a u Dinamu ogorčeni i očekuju pozive Šime Vrsaljko i igrači Intera slave pobjedu (Foto: AFP) Šime Vrsaljko i igrači Intera slave pobjedu (Foto: AFP) Foto: Afp Luka Modrić i Šime Vrsaljko (Foto: AFP) Luka Modrić i Šime Vrsaljko (Foto: AFP) Foto: Afp Ivan Perišić (Foto: AFP) Ivan Perišić (Foto: AFP) Foto: Afp Marko Pjaca (Foto: AFP) Marko Pjaca (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Zlatko Dalić (Foto: AFP) Hrvatska reprezentacija Dalić u velikim problemima: Ovo se ne pamti, a u Dinamu ogorčeni i očekuju pozive 1/5 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene