Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BRANI PRISTUP MORU

Riječani ljutiti: Gotovo milijun kuna za ogradu razdora, njenim postavljanjem iznenađen i - gradonačelnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječani od kraja 2019. godine upozoravaju na ogradu koja je postavljena na Adamićevom gatu u luci i traže njezino uklanjanje. Radnička fronta tvrdi da je metar ograde koštao čak 10.000 kuna.

Kraj godine Riječani pamte po metalnoj ogradi koja je postavljena na Adamićevom gatu i koja im onemogućuje pristup moru u samom centru grada. Članovi Radničke fronte pozvali su odgovorne da maknu ogradu s riječke rive i time građanima otvore prostor za šetnicu. Smatraju da ograda poružnjuje riječku rivu.

Pročitajte i ovo Ilustracija tisuće eura Pronovjera na Ekonomskom fakultetu u Rijeci: Policija prijavila još četvero zbog 24.000 eura Ilustracija Bio u bijegu Pronađeno tijelo muškarca koji je kemikalijom zalio ženu i djecu: "Čvrsto vjerujemo da je riječ o njemu"

Na konferenciji za novinare koju su održali iza sporne ograde, pozvali su Lučku upravu Rijeka da otkrije imena izvođača radova postavljanja ograde te da objasne na što je zapravo potrošen iznos od 862.500 kuna s PDV-om, piše Novi list. "Nevjerojatna je činjenica da se postavlja tako skupa ograda, a koja bi već sutra, kada se s obale izmjeste automobili, mogla biti maknuta", kazao je Mario Zaccaria iz Radničke fronte.

"Gradonačelnik Vojko Obersnel izjavio je da je iznenađen postavljanjem ograde i putem medija pozvao da se ona ukloni, što ponovno djeluje kao obično dnevnopolitičko prepucavanje na razini HDZ-SDP. Takvo prepucavanje je, izgleda, puno bitnije od gradske jezgre, dobrobiti stanovnika Rijeke ili pak racionalnog korištenja novčanih sredstava ove ustanove", dodao je.

Iz Radničke fronte su reagirali i na proturječnosti u izjavi ravnatelja Lučke uprave Rijeka Denisa Vukorepe koji je kazao da je ograda podignuta zbog opasnosti da netko automobilom uleti na brod, ali i zbog zaštite privezanih brodova. "Takvi slučajevi nisu poznati javnosti. Taj je novac mogao biti iskorišten tako da je Lučka uprava Rijeka zaposlila barem deset Riječanina ili Riječanki koji bi pored toga i plaćali doprinose, prirez gradu i hranili obitelj, a ne na postavljanje metalne barijere koja bi navodno trebala spriječiti akt vandalizma koji se u tom obliku nikad nije ni nametnuo kao realna opasnost", objasnila je Katarina Baraba.

"Javnosti nije poznato tko je izvođač radova i tko stoji iza te nerealne cijene, a niti to jesu li konzervatori upitani za mišljenje", dodala je. Riječani na društvenim mrežama ne skrivaju bijes zbog ograde koja im je ograničila pristup moru u samom centru grada. U jednoj riječkoj grupi na Facebooku pokrenuta je inicijativa "Stavi nešto ružno na ogradu da se riva vrati gradu" na koju su se odazvali brojni Riječani. Na ogradi su se prošli tjedan našle stare tenisice, japanke, iznošene traperice i čarape.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene