Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novac je vratio

Oglasio se prozvani svećenik koji je od župljana posudio novac: "Bio sam žrtva prijevare, a imao sam najbolje namjere drugome pomoći"

Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock)
Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Foto: Guliver/Thinkstock
Župnik Župe Marije Pomoćnice u međimurskom Strahonincu od župljana je posuđivao novac koji nije vraćao. Nakon što je priča dospjela u medije, svećenik je novac ipak vratio, a na nedjeljnoj misi ispričao se svim župljanima.

Oko cijelog slučaja oglasila se i Varaždinska biskupija iz koje smo dobili izjavu župnika Branka Sajkovića. 

Pročitajte i ovo Lažna novčanica od 50 eura - 3 Traže ga Cigarete platio novcem s filmskog seta: Policija izdala važno upozorenje Prosječna zagrebačka plaća iznosi 1355 eura Stigli podaci Imate li je i vi? Objavljeno koliko iznosi prosječna zagrebačka plaća

"Poštovani, prije svega želim izraziti žaljenje zbog situacije u kojoj sam se našao i u koju sam uvukao i druge ljude. Bio sam žrtva prijevare, nedovoljno oprezan i razborit. Imao sam najbolje namjere drugome pomoći, a u svemu tome došlo je do neželjenih posljedica i izazvane su negativne reakcije. Ne želim nikome ostati dužan. Posuđeni novac vratio sam svima do kojih sam mogao doći, a druge sam kontaktirao i za njih je novac pripremljen i mogu im ga odmah predati. Dugove sam podmirio svojom osobnom imovinom.

Na kraju, žao mi je što sam mnoge doveo u neugodni položaj, osobito svoje suradnike, prijatelje i župljane. Ispričavam se svima čije sam povjerenje iznevjerio i narušeno povjerenje trudit ću se vratiti čestitim životom", stoji u izjavi. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene