Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OSVJEŽENJE OD VRUĆINA

Odmor od gradskog asfalta: Kupačima ni nabujali Dunav, koji im je uništio plažu, nije pokvario zabavu

Aktualno Galerija Vukovarska ada - 1 Vukovarska ada - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vukovarska ada - 2 Vukovarska ada - 2 Foto: DNEVNIK.hr Vukovarska ada - 3 Vukovarska ada - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Vukovarska ada - 4 Galerija 1/4 >>
Vukovarska ada, jedno od omiljenih mjesta Vukovaraca, ovog ljeta nema plažu. Razlog tomu je visok vodostaj Dunava, koji je nabujao nakon poplava u Njemačkoj.

Omiljeno kupalište Vukovaraca danima je bez plaže, ali to ne smeta kupačima, oni i dalje pristižu. Iako je vodostaj zbog poplava u Njemačkoj porastao za čak tri metra, kupači su svejedno došli potražiti osvježenje.

Osim osvježenja u Dunavu i debele hladovine, na otoku gosti nisu ni gladni ni žedni.

"Osim pića i jela, našim gostima svaki utorak i četvrtak na otoku nudimo turnir u nogometu na pijesku", rekao je Jozo Bilandžić, voditelj ugostiteljskog objekta.

Na otoku je kamp s više od 50 šatora, a sve se nalazi samo nekoliko minuta od samog centra Vukovara. Prijevoz čamcem je besplatan.

"U turi može biti po 10-12 ljudi u čamcu. Mi možemo danas napraviti po 100 tura i više", rekao je Marijan Mlinarić, vozač čamca.

Pročitajte i ovo Osobna iskaznica, ilustracija - 1 svi detalji na jednom mjestu Nove osobne iskaznice od ponedjeljka, evo što će sve imati i za što će sve služiti

Pročitajte i ovo Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Analiza Ivane Petrović Jesu li Dodikove prijetnje o odcjepljenju od BiH realne? ''To govori u svakom kriznom trenutku. On je danas veći Srbin od sv. Save''

Kad je vodostaj niži, utočište od gradskog asfalta ovdje na Dunavu potraže tisuće kupača.

Više o kupanju na Vukovarskoj adi možete pogledati u videoprilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene