Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba podržala umirovljenje

Odlazak Šime Krasić: Nitko je ne želi niti žali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ ima još dva dana da između tri kandidata odluči tko će zamijeniti glavnu državnu revizoricu Šimu Krasić. Čini se da ona proživljava sudbinu HSLS-a jer je nitko niti želi niti žali.

Tako bi već u petak mogla biti smijenjena najdugovječnija državna dužnosnica sa 16 godina staža. Njezino posljednje izvješće je revizija rada političkih stranaka za 2009. Prigovora na reviziju financija stranaka nije imala ni vlast ni oporba. ‘U odnosu na prvu godinu moram reći da smo mi jako zadovoljni, a vjerojatno su zadovoljne i same stranke’, rekla je Krasić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Prsti u pekmezu' Negativni rezultati revizije iz godine u godinu bez sankcija Slika nije dostupna Državna revizija Šima Krasić dala Saboru povoljniji izvještaj nego ranijih godina

Prošli su svi osim HSLS-a, umirovljenika i manjinskog SDSS-a. Popravili su se i narodnjaci. ‘Ljudi koji rade u strankama su već stekli iskustvo kako to treba voditi’, smatra HNS-ovka Vesna Pusić.

U izbornoj, 2009-oj stranke su bile rastrošne. Prednjači HDZ sa potrošenih 76 milijuna kuna, a zaradio je 61 milijun. SDP je imao 42, a potrošio 46 milijuna kuna. Kod HSS-a i HNS puno manji iznosi i manji minus. Svih 11 stranaka raspolagalo je sa 152 i pol, a potrošilo 173 milijuna kuna.Posljednja je to revizija koju u sabor šalje Šima Krasić.

Vladajući o nasljedniku Šime Krasić ne žele govoriti. A protiv umirovljenja nije ni oporba. ‘Znači da je došlo na neki način do zamora budnosti, ajmo reći’, dodala je Pusić. 'Mislim da je bila značajno samostalna, osim samokontrole. Dakle postoji samokontrola, vi to novinari dobro znate, samocenzura, samokontrola’, pojasnio je SDP-ovac Josip Leko.

>> HDZ u mirovinu šalje Šimu Krasić: Je li previše istraživala?

SDP vjeruje da je samocenzure revizorice bilo i u slučaju Rončevićevih kamiona. Državnoj revizorici na odlasku, politika najviše zamjera upravo to što uočene nepravilnosti, od slučaja do slučaja, nisu završavale i kaznama. Zaboravljaju da je taj posao trebalo odraditi državno odvjetništvo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene