Obavijesti Video Pretražite Navigacija
odgovor na provokaciju

Nakon tenka u Beogradu pred Dinamovim stadionom osvanuo - traktor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pred Dinamovim stadionom u Zagrebu danas je osvanuo traktor, a pretpostavlja se da je to odgovor BBB-a na postavljanje tenka pred stadion Crvene zvezde.

Nakon što je pred stadion Crvene zvezde u Beogradu postavljen tenk, pred Dinamovim stadionom osvanuo je - traktor. Iako se ne zna tko ga je tamo parkirao, pretpostavlja se da je riječ o akciji Bad Blue Boysa, koji su tako odgovorili na provokaciju iz Beograda. Traktorom, naime, aludiraju na egzodus Srba tijekom akcije Oluja 1995. godine. 

Pročitajte i ovo Ukrajina objavila prve snimke američkog tenka Abrams u akciji Abrams na prvoj crti bojišta VIDEO Ukrajina objavila prve snimke moćnog tenka u akciji: "Seciramo Ruse i njihovu opremu" Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) Na provokacije se ne treba osvrtati Nakon Zvezdinog tenka, moglo je i bez traktora na Maksimiru: ''Srbi u Hrvatskoj to mogu shvatiti kao daljnju provokaciju. To stvarno nema smisla''

Iako je dio srpskih portala objavio da je tenk pred Zvezdinim stadionom otet hrvatskim snagama na vukovarskom ratištu, iz Zvezde su to demantirali

"To vozilo nije iz Vukovara. Riječ je o rashodovanom tenku kupljenom na vojnom otpadu na jugu Srbije. Vozilo nema motor niti je operativno u bilo kojem smislu", odgovorili su iz Crvene zvezde za Dnevnik Nove TV.

Iz Vojske Srbije kažu da taj tenk nije u njihovom vlasništvu i dodaju da je tenk onesposobljen. "Tenk nema motor, nema transmisiju, cijev na tenku je zavarena, skinute su nišanske i optičke sprave. I u sadašnjem stanju je izloženi tenk - maketa i muzejski eksponat", objasnio je Milan Gujanica, glasnogovornik Ministarstva obrane i Vojske Srbije.

Iako se spekuliralo da bi UEFA mogla kazniti Crvenu zvezdu, čini se da od toga neće biti ništa. Krovna europska nogometna organizacija upravo u Švicarskoj, u Nyonu, ima svoje sjedište i tamošnji mediji su UEFA-i uputili upit o tome misli li što poduzeti.

"Taj tenk ne predstavlja problem sve dok ne puca", odgovor je koji je švicarski Teleclub dobio od UEFA-e.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene