Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije HŽ već British Airways

Od Londona do Dubrovnika putovali gotovo 24 sata: "Nadam se da ćemo imati dosta goriva"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Putnici British Airwaysa na letu BA 2832 u nedjelju u 21:25 su trebali sletjeti u Dubrovnik, no zbog bure slijetanje nije bilo moguće i tu počinje njihova drama.

Pilot je kružio oko Dubrovnika oko pola sata, no nije uspio sletjeti zbog bure pa je obavijestio putnike kako će sletjeti u Zagreb. Za to vrijeme putnici su gledali druge avione kako polijeću i slijeću na dubrovački aerodrom, piše Jutarnji.

Putnike je uznemirila i pilotova obavijest kako se "nada da će imati dovoljno goriva do Zagreba".

Goriva je bilo dovoljno i zrakoplov, s oko 150 putnika, je sletio u Međunarodnu zračnu luku Zagreb (MZLZ) oko 20 minuta iza ponoći. Putnici su Jutarnjem ispričali kako ih na aerodromu nitko nije dočekao niti im objasnio što bi trebali raditi, a s obzirom na to da ništa na aerodromu nije radilo, kažu da su mogli kupiti samo vodu iz automata.

Pročitajte i ovo Hidroavion, ilustracija uzrok nije poznat Strava kraj poznatog lučkog grada: U padu hidroaviona poginulo deset ljudi, među njima i dijete

Osim toga nisu ni dobili informaciju o tome kad bi trebali krenuti za Dubrovnik. Pilot im je samo objasnio da ne mogu krenuti dok se on ne odmori najmanje 12 sati.

Iz MZLZ pak tvrde da su putnike dočekali po izlasku iz zrakoplova te im uručili obavijest aviokompanije da si sami pronađu smještaj i da će im British Airways nadoknaditi troškove. Dodaju i kako su putnike odveli do taksija te kako je većina u vrlo kratkom roku napustila zračnu luku.

Pročitajte i ovo Cessna, ilustracija još jedna "Nestala je s radara": Privatnu Cessnu pratili zrakoplovi NATO-a, srušila se kod obale Latvije

Putnici British Airwaysa obavijest o vremenu polaska dobili su SMS-om kao i objašnjenje da u Dubrovnik nisu mogli sletjeti zbog lošeg vremena. Prvo im je javljeno kako će poletjeti u 13:30, no kasnije je i taj termin pomaknut. Za Dubrovnik su napokon poletjeli u 15:30.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene