Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBLJETNICA POVRATKA GENERALA

"Rat pripada povijesti. Okrenimo se budućnosti zajedno!"

Pet godina od presude (Foto: dnevnik.hr) - 3
Pet godina od presude (Foto: dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pet godina od presude (Foto: dnevnik.hr) - 1 Pet godina od presude (Foto: dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pet godina od presude (Foto: dnevnik.hr) - 2 Pet godina od presude (Foto: dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pet godina od presude (Foto: dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Dan koji je posebno važan u novijoj hrvatskoj povijesti jest onaj kada su generali Ante Gotovina i Mladen Markač kao nevini ljudi, izašli iz sudnice Haaškog suda.

Doček kakav im je pripremljen Hrvatska ne pamti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nova TV u 20:05 Prisjetite se dana kada nitko nije mogao sakriti emocije Slika nije dostupna 'Okrenuli se budućnosti' Veleposlanik Malte: Nakon presude generalima, Hrvatska je donijela pravu odluku

"Ovo je naša zajednička pobjeda. Ovo je pravna Oluja, pobijedili smo. Ovo je točka na 'i'. Rat pripada povijesti. Okrenimo se budućnostisvi zajedno", poručio je 2012. s pozornice general Gotovina i zahvalio hrvatskim institucijama na podršci.

"Budućnost je pred nama, u našim rukama. Hvala vam i sretno“, zaključio je svoje obraćanje.

Nakon Gotovine, okupljenima na Trgu obratio se i general Markač.

"Moram zahvaliti svima koji ste bili uz nas kada nam je bilo najteže. U srcu sam uvijek nosio svoju domovinu, a domovina ste svi vi. Znao sam da nisam sam i bilo mi je puno lakše. Znao sam da nije bilo zločinačkog poduhvata i da su Hrvatska vojska i hrvatska policija časno oslobodile svoju domovinu“, rekao je Markač.

O osjećajima nakon objave presude, general Markač je kazao: "Kad su rekli da nisam kriv, vidio sam da su se u čekaonici svi digli, počelo je veliko slavlje... Nisu nam stavili pancirke kad smo izlazili, prvi put nakon nekoliko godina..."

Sve je pratila i reporterka Nove TV Ivana Petrović: "Osam godina sam radila predmet Oluje, često kao jedan od rijetkih, usamljenih glasova u javnom prostoru, i to je bio dan moje velike profesionalne satisfakcije. Nisam nikad ni sanjala da ćemo ispred Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju otvarati šampanjac i nazdravljati... Pamtim ga po cjelodnevnom programu uživo, i po Tatjani, koja je s Majom Pavlović doslovno vukla gospođu Markač ispred sudnice da dođe meni na poziciju, a ona mi se u programu uživo bacila u zagrljaj... "

Njihova svjedočanstva, kao i ona Predraga Freda Matića i Damira Krstičevića, pogledajte u priloženom videu, a ekskluzivni intervju Ante Gotovine za Novu TV možete pročitati OVDJE.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene