Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"osjetite svjetlost"

Objavljeno je kako će izgledati Advent u Zagrebu: Ove godine bez klizališta na Tomislavcu i ugostiteljskih kućica na Zrinjevcu

Advent u Zagrebu - 1
Advent u Zagrebu - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Advent u Zagrebu - 1 Advent u Zagrebu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Advent Galerija 1/2 >>
Ovogodišnji Advent u Zagrebu održat će se od 27. studenog do 7. siječnja. Posvećen je igračkama i sve podsjeća na djetinjstvo i važnost obitelji. Početak će označiti paljenje svijeće na Trgu bana Jelačića, a zatim i tradicionalno paljenje lampica na Zrinjevcu. Pripremljeno je i šest novih programa. No, ove godine neće biti kućica na Zrinjevcu kao ni klizalište na Tomislavcu.

Višestruko nagrađivani Advent u Zagrebu ove godine trajat će 40 dana, točnije od 27. studenog do 7. siječnja. Početak će obilježiti  paljenje prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića u 17:00 sati, a oko 19:00 sati upalit će se lampice na Zrinjevcu.

Uz tradicionalne hrvatske igračke koje su motiv ovogodišnjeg Adventa Zagreb, poseban naglasak stavljen je na kulturno-glazbena događanja koja će nas na najljepši mogući način uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića.

Bogati program

Naime, za vrijeme Adventa Zagreb održat će se čak 14 glazbenih programa s ukupno 129 koncerata. Mnogi zagrebački muzeji također sudjeluju u programu, a održat će se i predstave u HNK, Gavella u Tunelu Grič, Projekt Ilica: Q'ART, Advent Run, Advent u Vidri te posebni programi koji su priređeni za najmlađe.

"Svake godine trudimo se naš Advent oplemeniti novitetima te mi je posebno drago najaviti šest novih programa, a to su - Advent u LADU, zatim Christmas Garden u Akademiji likovnih umjetnosti (ALU), Adventovo na Katarincu, Zagreb Jingle Mingles u suradnji sa zagrebačkim ugostiteljima, Advent u Prolazu Matice hrvatskih obrtnika u suradnji s našim obrtnicima te Advent u zagrebačkim hotelima. Spomenula bih i Advent na Zrinjevcu, na kojem nas, uz prigodno uređenje, očekuje čak 13 koncerata naših poznatih hrvatskih izvođača i to svakog petka, subote i nedjelje", izjavila je direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld.

Također, nastavlja se i s projektom izložbe proširene stvarnosti (AR) koja će koristiti animirane tradicionalne igračke kao motiv ovogodišnjeg Adventa, a bit će postavljene na 10 lokacija u gradu i to u parkovima, trgovima i velikim otvorenim prostorima.

Isto tako, projekt Svjetlost Adventa i ove će se godine održati diljem Gornjeg grada, gdje se s odabranim institucijama ukrašava njihove prozore u blagdanskom duhu.

Pročitajte i ovo Advent u Zagrebu - 2 Pripreme za Advent Iako omiljena atrakcija ove godine izostaje, rasplamsavanje božićnog duha u Zagrebu počinje: "Bogato, šaroliko i ukusno"

Pročitajte i ovo Renato Petek sve transparentno Objavljen natječaj za zagrebački Advent, ukinute i dvije poznate lokacije: Kućice od 1000 do 30.000 kuna

Bit će uređeno i 11 lokacija u Donjem gradu - Trg bana J. Jelačića, park Zrinjevac, Trg J.J. Strossmayera, Trg kralja Tomislava, Europski trg, prolaz Oktogon, Trg Republike Hrvatske, Trg Mažuranića, Matica hrvatskih obrtnika, ALU i Tunel Grič te četiri u Gornjem gradu - Trg sv. Marka, park Bele IV., plato Gradec te Strossmayerovo šetalište zapad.

"Pozivamo sve da i ove godine odgovorno uživaju u Adventu, u skladu sa svim mjerama i preporukama nadležnih tijela, a za one koji ne mogu biti s nama osigurali smo online prijenose na našim društvenim mrežama", izjavili su iz TZGZ-a.

Detaljne satnice svih programa, kao i aktualne informacije dostupne su na: www.adventzagreb.hr .

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene