Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bez vize u 172 zemlje

Objavljen popis najjačih svjetskih putovnica, doznajte na kojem je mjestu ona hrvatska

Putovnica (Foto: Dnevnik.hr)
Putovnica (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Bez vize Hrvati mogu putovati u 172 zemlje što nas rangira na 18. mjesto najjačih putovnica u svijetu, pokazalo je to novo izvješće tvrtke Henley&Partnersa.

Tvrtka Henley&Partners dostavila je novo izvješće o jačini putovnica diljem svijeta. Njima podatke pruža Međunarodna udruga zračnog prometa (IATA), a kretanje se prati od 2006. godine. Analiza je obuhvatila 199 putovnica za 227 destinacija.

Hrvatska putovnica trenutno se nalazi na 18. mjestu, što je jedno mjesto manje nego 2020. kada smo bili na 17. mjestu. Bez vize Hrvati mogu putovati u 172 zemlje, a taj je dokument potrebno imati za putovanje u 27 zemalja. Najgoru poziciju zabilježili smo 2012. godine - čak 37. mjesto.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAKON BREXITA Velika promjena: Za ulazak u Veliku Britaniju više nije dovoljna samo osobna iskaznica, no ima iznimki

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STRATEŠKI INTERES Napokon! Od 1. prosinca svi hrvatski državljani moći će u SAD putovati bez viza

Na prvom se mjestu nalaze Japan i Singapur, čiji stanovnici mogu putovati u 192 zemlje. Zatim ih slijede Njemačka i Južna Koreja. Na posljednjem je mjestu Afganistan - bez vize mogu putovati u samo 26 zemalja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene