Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija pronašla skup nakit i 100.000 eura

Obitelj iz Hrvatske organizirala krađe u Njemačkoj: "Uvijek smo se pitali odakle dolazi novac..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački novinari došli su u zagrebački kvart Sesvete kako bi pokušali stupiti u kontakt s bandom za koju smatraju da je odgovorna za svaku petu provalu u stanove i vile koja se u Njamečkoj dogodila tijekom ljeta 2016. godine.

Njemačka policija, tvrde njemačke novine Bild, vjeruje da se banda sastoji od 500 članova. Do važnijeg napretka u istrazi došlo je početkom 2016., kada su uhićene tri djevojke, dvije maloljetne i jedna stara 19 godina. Pomoću mobitela, koje su od uhićenih djevojaka zaplijenili u svibnju, su uspjeli uhititi još 20 članova bande.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potraga za kradljivcem Ukrali Mercedes, vozili se njime dva tjedna, a onda ga se odlučili riješiti: Nije sve išlo po planu Obrambeni sustav Patriot Zaliha Bundeswehra Ukrajini u ključnom trenutku stiže moćno oružje: "Pozivam druge čelnike da slijede taj primjer"

Jovanka (59) i Rade V. (57) iz Sesveta također su bili članovi bande, a njemačkoj policiji izručeni su pod sumnjom da su iz Hrvatske organizirali djelovanje bande u Njemačkoj. Policija je nakon uhićenja pronašla vrijedan nakit, ali i 100.000 eura.

Prijatelji te obitelji Bildove novinare dočekali su kamenjem, a jedan stariji muškarac, gol do pojasa, na njih je pokušao baciti keramičku teglu za cvijeće.

"Bili su dobri ljudi", rekli su susjedi. "Uvijek smo se pitali odakle dolazi novac. Svakih nekoliko tjedana došao je novi konvoj Porchea, limuzina, i karavana."

Facebook profili članova bande prepun je videozapisa auto utrka, vrtnih zabava te slika iz noćnih klubova.

Njemačka policija tvrdi da će banda nastaviti funkcionirati i bez šefova. Banda je do sada funkcionirala, a vjerojatno tako još uvijek funkcionira, tako da mladim djevojkama nudi smeštaj u zamjenu za krađu po luksuznim njemačkim stanovima. Procjenjuje se da su djevojčice unutar bande razmjenjivali za 140.000 eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene