Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ČESTITAMO!

Reporterka Provjerenog Ana Malbaša dobitnica nagrade HND-a za televizijsko novinarstvo

Aktualno Galerija Ana Malbaša - 5 Ana Malbaša - 5 Foto: DNEVNIK.hr Ana Malbaša - 1 Ana Malbaša - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ana Malbaša - 3 Ana Malbaša - 3 Foto: DNEVNIK.hr Ana Malbaša - 4 Ana Malbaša - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ana Malbaša - 2 Galerija 1/5 >>
Reporterka Provjerenog Nove TV, Ana Malbaša, jedna je od dobitnica nagrade Marija Jurić Zagorka za televizijsko novinarstvo za prilog o malverzacijama sa zemljištem na Braču.

Na Svjetski dan slobode medija održana je svečana dodjela HND-ovih nagrada za najbolje novinarske radove u 2021. godini.

Reporterka Provjerenog Nove TV, Ana Malbaša, jedna je od dobitnica nagrade Marija Jurić Zagorka za televizijsko novinarstvo za prilog o malverzacijama sa zemljištem na Braču. Priča je nakon emitiranja u emisiji Provjereno dobila i svoj pravni epilog.

''Mislim da ova nagrada nije samo moja već i kolege snimatelja Kristijana Jantona koji je snimio trenutke u ovoj reportaži. Trebalo je imati hrabrosti kad doživite ovakve verbalne napade.

Ovo je i nagrada cijele redakcije Provjerenog, koju svaki četvrtak donosi priče. Drago mi je da su u ovom slučaju institucije odradile posao', rekla je Ana Malbaša.

U istoj kategoriji televizijskog novinarstva, nagrađena je i Karmen Šore s javne televizije. Nagrada za pisano novinarstvo Marija Jurić Zagorka otišla je u ruke Tamare Opačić iz Novosti, dok je nagradu za najbolju fotografiju Nikša Antonini dobio je Igor Šoban.

Nagrada za radijsko novinarstvo Marija Jurić Zagorka otišla je redakciji Katedra za plastičnu kirurgiju Yammat.fm-a za radijske priloge o potresu na Banovini. Nagrada za internetsko novinarstvo Marija Jurić Zagorka pripala je Vladimiru Matijaniću s portala Indeks. Nagradu za najbolji snimateljski rad Žarko Kaić dobio je Igor Altarac.

Nagrada za istraživačko novinarstvo otišla je u ruke Andreja Dimitrijevića. Za životno djelo nagradom Otokar Keršovani nagrađen je Marinko Čulić. Na kraju je dodijeljena i nagrada za novinara 2021. U toj je kategoriji nagrađen je Boris Dežulović.

Za nagrade Hrvatskog novinarskog društva u 2021. godini konkuriralo je 149 kandidata u devet kategorija.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene