Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Crveni od stida'

Novi žestok SDP-ov napad na HDZ

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ-ova korupcijska hobotnica ide dalje!

Hrvatska će ipak ući u EU i riješiti i problem korupcije, ali ne zahvaljujući nego uprkos HDZ-u rekao je na današnjoj konferenciji za novinare SDP-ov saborski zastupnik Željko Jovanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SDP tvrdi 'Potrebna rekonstrukcija HDZ-a, a ne Vlade' Slika nije dostupna Podjela vrha na tri skupine 'HDZ putuje u Remetinec, mirovinu i oporbu na dulje vrijeme'

Istaknuo je da HDZ ne može goviriti o nultoj stopi tolerancije na korupciju dok u ime te stranke govore ministar Božidar Kalmeta i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. Govoreći o crvenoj Hrvatskoj rekao je da je Hrvatska već crvena od stida što ima ovakvu Vladu, a ne budu li izbori što prije HDZ će Hrvatsku zaista zaviti u crno, smatra Jovanović.

Saborska zastupnica Romana Jerković obrušila se na ministra zdravstva Darka Milinovića rekavši da u njegovom zdravstvenom sustavu mogu preživjeti jedino bogati, a siromašnima je ostavljena samo jedna mogućnost da umru. Najavila je da će u klubu zastupnika SDP-a razgovarati o pokretanju rasprave o povjerenju ministru Milinoviću na jednoj od narednih saborskih sjednica jer je zdravstvo doveo na rub.

Nešto pomirljiviji bio je Slavko Linić koji doslovno javno moli premijerku da posluša SDP-ove savjete i zakonske prijedloge dok ne bude prekasno. Nelikvidnost je avet koja prijeti nad glavom hrvatskoga gospodarstva. 37 milijardi kuna neplaćenih računa, 33 milijarde kuna neplaćenih doprinosa, 80 tisuća trgovačkih društava u blokadi - avet su nelikvidnosti koja će uništiti državu, smatra Linić, a spas ne možemo tražiti u kratkoj turističkoj sezoni. Rješnje su predsanacijski postupci jer inače propadamo, smatraju SDP-ovci.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene