Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Diljem Hrvatske razvedravanje

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend? Prognoza obećava dobre vijesti za one koji baš nisu ljubitelji jutarnje magle

Darijo Brzoja o razlozima zbog kojih lišće mijenja boju (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Darijo Brzoja o razlozima zbog kojih lišće mijenja boju (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Darijo Brzoja o razlozima zbog kojih lišće mijenja boju (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Darijo Brzoja o razlozima zbog kojih lišće mijenja boju (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Lišće u fontani (Foto: Dnevnik.hr) Lišće u fontani (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Jesen i zima/Ilustracija Galerija 1/3 >>
Na Jadranu je jesen potpuno drugačija od jeseni u kopnenom dijelu. Dok je na Jadranu sunčano i vedro, na kopnu je hladno s povremenim pljuskovima.

Stabilna atmosfera idućih dana moru će i dalje nositi sunce i toplinu, dok će se u kopnenim krajevima zadržati hladnije, ali nakon jutarnje magle i u unutrašnjosti bi iza ove sive i tmurne sredine tjedna vikend ipak trebao biti sunčaniji.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Stižu pljuskovi i grmljavina, a ponegdje je moguć i snijeg Sunčan dan u Splitu Vremenska prognoza Pred nama je šarolik početak tjedna, barem što se tiče vremena: Meteorolog otkrio što nas čeka

Vrijeme će u središnjoj Hrvatskoj biti sve stabilnije. Očekuje se kidanje naoblake, pa i sunčana razdoblja. Puhat će slab sjeveroistočnjak, a temperatura će biti oko 12 do 13 stupnjeva.

Slično se očekuje i u Slavoniji i Baranji. Poslijepodne više sunca, a temperatura oko 13 stupnjeva.

Oblačni sloj najdulje će se zadržavati u gorskoj Hrvatskoj, no i ovdje očekujemo smanjenje naoblake. Na sjevernom Jadranu prevladavat će vedro uz umjerenu, podno Velebita i jaku buru. Slabjet će krajem dana. Temperatura će u gorju biti oko devet stupnjeva, temperatura na moru oko 19.

U Dalmaciji će biti još i toplije. Većinom od 18 do čak 22 stupnja. Kao i na sjevernom dijelu, prevladavat će sunčano, a tijekom dana će puhati umjerena bura.

Za vikend i na kopnu sunčana razdoblja, osobito u poslijepodnevnim satima. Bit će stabilno: jutra maglovita, hladna, uz niske oblake, ponegdje i slab mraz, a dani sunčani, no ne i osobito topli. Od ponedjeljka će se magla ponovno dulje zadržavati, mjestimice u unutrašnjosti i veći dio ili čak cijeli dan, pa na to posebno treba upozoriti vozače i druge sudionike u prometu.

Na Jadranu je jesen potpuno drugačija od jeseni kopnenog dijela. Tako će i za vikend biti ne samo većinom vedro, nego i ugodno toplo uz temperaturu barem 18, ili i bliže 20 stupnjeva. Bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak. Početkom sljedećeg tjedna i ovdje može biti magle, uglavnom lokalno uz obalu. No i dalje ostaje ugodno toplo, ni blizu ovoj svježini u kopnenom dijelu zemlje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene