Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novi Marof: Tvornica kamene vune truje mještane?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što smo objavili priču o tvornici kamene vune Rockwool u Istri koja šteti zdravlju građana, mještani Novog Marofa poslali su nam anonimno pismo upozoravajući na još gori problem.

Tvrde da zbog tvornice kamene vune Knauf Insulation imaju strahovitih problema sa zdravljem. Prema njihovim riječima, pogon tvornice radi 24 sata na dan, a smrad je nepodnošljiv.

Pročitajte i ovo Djeca u vrtiću Virusi se brzo šire Kako smanjiti broj bolesne djece? ''Četiri su najvažnije stvari, a ovo treba djecu posebno naučiti" Ulična mačka Traje potraga "Nemojte je dirati i približavati joj se!" Golema drama zbog mačke u Japanu: Policija je traži, poslano upozorenje građanima

Od tumora grla, glasnica i pluća, kažu, već je umrla polovica mještana. No, kako je tvornica dobar izvor prihoda za ovaj siromašni kraj, samo rijetki o tome žele govoriti pred kamerama.

Mještani se boje da se otrovi ispuštaju u obližnju rijeku Bednju.

>> Rockwool: Noćas se iz tvornice širio stup dima?

No, u Knauf Insulationu to opovrgavaju. Tvrde - radimo po zakonu i propisima, a svi radnici zdravi su ko dren.

Uz to što im gigantsko postrojenje tvornice već 30 godina zaklanja idiličan pogled novomarofskih brežuljaka, mještani su ogorčeni što se krupni novac okreće baš na njihovom zdravlju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene