Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koalicijski sporazum

Dogovorili se SDP i Možemo! Zagreb ima novu vlast, Tomašević komentirao odluku Povjerenstva o sukobu interesa: "Ovaj put su pogriješili"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Možemo! i SDP sklopili su koalicijski sporazum, po kojem će vladati Zagrebom iduće četiri godine.

Dogovoreno je da će predsjednik Gradske skupštine biti SDP-ov Joško Klisović. Sporazum ima 28 točaka.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić borba za mandate Možemo! i SDP idu u pregovore o točkastoj koaliciji Joško Klisović 2300 eura Klisović oštro odbrusio stranačkim kolegama: "Tim sitnim dušama i kokošarima ovo poručujem..."

"Nakon vrlo konstruktivnih razgovora smo postigli dogovor i potpisali sporazum o programskoj suradnji. Od obnove, reforme gradskih poduzeća i gradskih firmi, transparentniji proračun, digitalizacije To su neke od točaka", rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Predsjednik SDP-a komentirao je da je sporazum zalog za budućnost.

"Problema je u zadnjih 20 godina u Zagrebu toliko da se može napisati ne jedna knjiga nego jedan serijal. Radimo ono što je bitno za grad", rekao je Grbin. 

Tomislav Tomašević komentirao je pokretanje postupka Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog imenovanja skupštine Holdinga, kako je prvi jučer doznao Dnevnik Nove TV. Rekao je da je odluka bila hitna. 

"Skupština u ovom trenutku nije ni bila konstituirana, bilo je potrebno hitno djelovanje, s obzirom na stanje u Holdingu. Odluka je potpuno pravno valjana. Danas su nova Uprava i novi Nadzorni odbor upisani u registar Trgovačkog suda. Radi se o uvriježenoj dosadašnjoj praksi koja traje više od 8 godina. Poštujem rad Povjerenstva, no mislim da su ovaj put pogriješili, posebice imajući na umu da je upravo dosadašnje tumačenje tog istog Povjerenstva bilo da u slučaju kolizije ova dva Zakona o sprječavanju sukoba interesa i Zakona o lokalnoj samoupravi jer Zakon o lokalnoj samoupravi kasniji zakon i on se primjenjuje", objasnio je Tomašević.

Navodi da će argumente iznijeti u postupku, a vjeruje da će sve biti riješeno.

Kaže da odluka o imenovanju nije u suprotnosti s onim što je pričao u predizbornoj kampanji.

"Već sam rekao zašto smo donijeli takvu odluku. I dalje napominjem da većina članova uprave Zagrebačkog holdinga će biti izabrana na javnom natječaju, tri od pet. Mi smo imenovali minimalan broj članova, dvojicu. Isto tako, minimalan broj članova Nadzornog odbora, to je troje. I imat ćemo javni natječaj za članove Nadzornog odbora, o čemu nismo govorili u kampanji. Niti to piše u programu", rekao je.  

Kaže da su u petak razgovarali sa starim vodstvom Holdinga. 

"Kada smo vidjeli kakvo je stanje, odlučili smo brzo djelovati", dodao rekao je, dodao da e sve bilo transparentno te da i GONG ima pravo na svoje mišljenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene