Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogled u prošlosti

Nova TV slavi 20. rođendan, pogledajte kako su izgledali sami počeci televizije koja već dva desetljeća uvjerljivo osvaja tržište: "Taj dan neću zaboraviti dok sam živa"

Nova TV slavi 20 godina postojanja. U tom su se razdoblju uspjeli nanizati brojni projekti, od domaćih serija, zabavnih emisija do reality showova, a jedanaestu godinu zaredom možemo se pohvaliti najgledanijim informativnim programom.

Već dva desetljeća Nova TV uvjerljivo osvaja tržište, a povodom dvadesetog rođendana smo se prisjetili kako su izgledali sami počeci Dnevnika Nove TV.

"Tog dana ću se uvijek rado sjećati i valjda ga neću zaboraviti dok sam živa. Nekad mi se čini kao da je bilo jučer. Međutim, imamo mi bogatu arhivu i fotografija i snimki koje nas vrate u realnost, a moram priznati nekad i dobro nasmiju", rekla je Marija Miholjek, voditeljica Dnevnika Nove TV, koja je iz kolegu Perežu vodila prvi Dnevnik.

Petar Pereža našalio se da nije bila riječ o njemu, nego o kolegi Saši Kopljaru, te otkrio kako se baš u toj prvoj emisiji pokvario blesimetar pa su sve čitali s papira. Istaknuo je i da se mnogo toga promijenilo u 5400 emisija Dnevnika.

"Moderni studio upotpunio je veliki videozid s najboljim grafičkim rješenjima. Upotreba 3D tehnologije do danas je postala standard", rekao je Pereža.

Od terena do terena, reporteri su svakim danom ponovno opravdavali povjerenje gledatelja. Izvještavali su s mjesta diljem Hrvatske, ali i svijeta: od žarišta migrantske krize preko suđenja u Haagu do mjesta poplava i raznih drugih tragedija.

Osim toga, novinari Nove TV su tijekom godina neumorno postavljali pitanja, a svakog četvrtka u domove gledatelja ekipa Provjereno već 13 godina donosi istraživačke priče koje raskrinkavaju nepravdu i korupciju.

"Odluka da informativni program bude jedan od osnovnih stupova strategije Nove TV se pokazala kao izuzetno opravdana. Možete imate puno sastojaka, ali ako nemate prave ljude, ništa vam to neće pomoći", rekao je Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV.

"U nekakvoj simbiozi s našim gledateljima s jedne strane, kao i simbiozi s našim klijentima s druge strane, mi ćemo i dalje biti lideri u onome čime se bavimo", dodao je.

Izgled, ali i lica mijenjala je i lifestyle emisija IN Magazin. Mia Kovačić je, i sama kaže, odrasla na Novoj TV.

"Mojih 14 godina, a sada 20 godina Nove TV, proletjelo je prebrzo. I nadam se još više od 100 godina i mislim da smo doista jedna velika, složna obitelj", rekla je Kovačić, koja je sudjelovala u brojnim projektima Nove TV. Showtime, Farma, Ples sa zvijezdama, Supertalent i emisija Tvoje lice zvuči poznato samo su neki od njih.

Nova TV ponosan je partner Zaklade Ana Rukavina. Zadnjih devet godina sudjeluje u organizaciji velikog humanitarnog koncerta Želim život.

Tu su i specijalizirani portali i društvene mreže. Praćenje trendova, kao i promišljena strategija i dugoročno planiranje, ključ su uspjeha.

"Ulaganje u sadržaj, u nove tehnologije i ljude se uvijek pokazalo ispravnim i to je put kojim ćemo i dalje ići", rekla je Diana Roginić, direktorica financija i članica Uprave Nove TV.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene