Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetska kuhinja

Njam, njam: Sva jela svijeta u Umagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijska, talijanska, japanska i još 20-ak kuhinja iz cijeloga svijeta pokazale su se u najboljem izdanju u Umagu.

Svjetska kuharska elita okupila se na jednom mjestu i razmijenila male tajne vlastitih tradicionalnih jela. Češke knedličke, hrvatska riba, bosanske baklave, jedan stol, bezbroj svjetskih jela. Iz češkog lonca tradicionalno jelo. 'Knedličke se sastoje od govedine i raznog povrća s malo umaka i nekoliko tajnih sastojaka. Morate to probati', rekao je Zdenek Reimann, češki kuhar.

Pročitajte i ovo Grad Umag o tihoj okupaciji Istre - 5 Problem "istarskih favela" Uzrujani Slovenci o optužbama da su okupirali hrvatsku obalu: "Mogu imati sve na svojoj zemlji, čak i raketu za Mars" Slika nije dostupna Umag početkom ožujka domaćin Svjetskog kongresa gastronomije

Kuhari su pripremili više od stotinu različitih vrsta jela. Kuhari cijelog svijeta potrudili su se pripremiti najbolje specijalitete iz svojih zemalja. Svako jelo ima svoju tajnu. Čari indijske kuhinje kriju se u začinima. 'Stavljamo korijandar, klinčić, papar, kukumar...', rekao je Ratan Kumar Chaudhary, indijski kuhar.

>> Biste li pojeli kruh od crva?

Među 400 kuhara iz dvadesetak zemalja, i hrvatski su se imali čime pohvaliti. Spravili su ribu, svježu, izravno iz mora. 'Točno znamo kamo ćemo staviti ružmarin, kamo ćemo staviti majčinu dušicu, kamo bosiljak', kaže Josip Kuha, hrvatski kuhar.

Uz vrhunski okus ide i vrhunski izgled. No za ukrašavanje, potrebno je i vrijeme. Jela se dugo pripremaju, a brzo nestanu. Ni svjetska kuharska elita nije odoljela hrvatskim delicijama. U Istri Malvazija, a u Indiji čaj! Svako piće ima svoju namjenu. Nekad se jelo da se preživi, a danas je hrana prava umjetnost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene