Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U NEDJELJU U ZADRU

Globalni pobjednik utrke Wings for Life otkrio formulu uspjeha: "To je prirodni ublaživač bolova, s njime imam osjećaj da mogu sve!"

Aron Anderson (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Aron Anderson (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Manda Knežević, predsjednica Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara (Foto: Dnevnik.hr) Manda Knežević, predsjednica Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Utrka Wings for Life (Foto: Dnevnik.hr) Utrka Wings for Life (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Trkači u utrci Wings for Life (Foto: Dnevnik.hr) Trkači u utrci Wings for Life (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Manda Knežević, predsjednica Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, i Sanja Jurišić (Foto: Dnevnik.hr) Manda Knežević, predsjednica Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, i Sanja Jurišić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +1 Aron Anderson (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/6 >>
Iako je u Zadru palo dosta kiše, ona neće omesti tamošnje sudionike utrke Wings for Life. Utrka će u isto vrijeme krenuti na šest kontinenata, a sa zadarskog poluotoka točno u 13 sati krenut će čak devet tisuća ljudi. Glavni im je cilj skrenuti pozornost na ozljede leđne moždine.

Na zadarskoj rivi u subotu je atmosfera bila prožeta dobrom energijom. Zbog utrke koju će diljem svijeta u isto vrijeme trčati deseci tisuća ljudi, u Zadar je stiglo rekordnih devet tisuća ljudi. I sve to zbog pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine.

Pročitajte i ovo Ivana Ivančić o utrci Wings for Life Samo ljubav Ivančić o utrci Wings for life: "Mislim da tamo neće biti nitko tko nije punog srca" Wings for life Čak 600 volontera Jubilarno izdanje utrke Wings for life: Jedan od sudionika ima čak 91 godinu i za one koji ne mogu trči već treći put

Najpoznatiji zadarski gost ovih je dana Aron Anderson, globalni pobjednik utrke Wings for Life. Radi se o čovjeku koji je svijet zadivio prije dvije godine, kad je u Dubaiju prešao čak 92 kilometra. Formula njegovog uspjeha je, kaže, smijeh.

"Kad se smijete, kreirate endorfin u svom tijelu. To je prirodni morfij, ublaživač bolova. S osmijehom na licu, imam osjećaj da mogu sve", rekao je Anderson.

Manda Knežević, predsjednica Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, koja će u nedjelju šesti put sudjelovati u utrci, opisala ja način na koji je utrka Wings for Life utjecala na istraživanja leđne moždine.

"Ova utrka zapravo je jedan kotačić koji je potaknuo potrebu da se više raditi na istraživanju leđne moždine. Malo se pažnje pridaje tom preblemu koji je zaista velik. Kolica su možda i najmanji problem i ja vjerujem da je ovo zaista kotač zamašnjak koji će donijeti rezultate", rekla je Knežević.

"Ključni je problem kontrola fizioloških potreba. To se sada prevladava tehničkim načinima. Naravno, kada vidimo čovjeka u kolicima, svi se orijentiramo na hodanje", dodala je.

U Zadar je zbog utrke stiglo 1500 stranih trkača

Zbog utrke su zadovoljni i zadarski turistički djelatnici jer ovoga vikenda bujaju turističke brojke.

"Od tih devet tisuća ljudi, imamo podatak da je 1500 stranih, odnosno međunarodnih trkača. Oni nisu sami, nego dolaze s pratnjom", rekao je Mario Paleka, direktor Turističke zajednice Zadar.

Atmosferu, poručuju organizatori, neće pokvariti ni mogući sivi oblaci.

"Pozitivina energija i krajnji cilj su ispred nas. Želimo svim trkačima da se ugodno provedu i da ponesu i donesu dobru energiju u Zadar", rekao je Zoran Kosanović, član Organizacijskog odbora Wings for Life utrke.

Jer ono što će se sutra događati u Zadru, vidjet će cijeli svijet.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene