Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uoči utakmice Hrvatska-Mađarska

Neviđene mjere osiguranja u Splitu: Policija provodi jednu od najvećih sigurnosnih operacija

Policija (Foto: Dnevnik.hr)
Policija (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Dolazak navijača (Foto: Dnevnik.hr) Dolazak navijača (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Nikola Milina (Foto: Dnevnik.hr) Nikola Milina (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Policija (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/3 >>
Uoči kvalifikacijskog susreta nogometnih reprezentacija Hrvatske i mađarske na splitskom Poljudu, policija provodi jednu od najvećih sigurnosnih operacija. Sve se prati s kopna, mora i iz zraka, jer je utakmica označena visoko rizičnom.

"Stanje je povoljno što se tiče javnog reda i mira", rekao nam je ravnatelj policije Nikola Milina uoči početka utakmice Hrvatska-Mađarska u Splitu.

Dodao je da je tijekom četvrtka na prekršanoj obradi u policiji bilo tek desetak osoba. Incidenti vezani za ta privođenja su zabilježeni na širem području stadiona i u samom gradu, rekao je Milina.

Najveći sigurnosni rizici uoči utakmice, naglasio je Milina, dolaze tijekom detaljnih pregleda koji su u tijeku prilikom ulaska gledatelja na stadion.

Trošak mjera osiguranja Milina nije htio komentirati, već je samo naglasio kako je policiji najbitnije da se te mjere provedu kako treba i sigurnost održi na razini.

Navijači optimistični i smatraju da problema neće biti

Split je pod rijetko viđenim mjerama osiguranja. Željko iz Slavonskog Broda misli da će sve biti u redu. Istog je uvjerenja Dražen iz Našica. "Nismo putem imali problema, bilo je policije, ali su dečki korektni", kaže.

U blizini Poljuda stanje prati i policijski brod. Stadion je pod povećalom. Koriste se i dronovi.

"Sve najmodernije tehnološke uređaje koji su nama dostupni i potrebni. Bilo koja ugroza koju smo pretpostavili, našli smo sve adekvatne načine da bi je pravovremeno spriječili ako do nej dođe, štetu doveli na maksimalan minimum", uvjerava Mirko Beović, pomoćnik načelnika PP Sinj.

Pročitajte i ovo Neredi u Splitu (Foto: Dalmatinski portal) privedeni navijači U Split stigli mađarski i poljski huligani, izbio sukob s hrvatskim navijačima: Jedan Mađar ozlijeđen

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez ijednog incidenta Pogledajte atmoferu sa splitskih ulica: Ovako se navijači zagrijavaju za utakmicu

"Ne znam koliko je sredstava koštalo osiguranje, ali svaka utakmica reprezentacije mora imati odgovarajuću sigurnost", izjavio je premijer Andrej Plenković.

Mađarski navijači okupljaju se u fan zoni kod Spaladium arene. "Oni surađuju u potpunosti po gradu slušaju naše zapovijedi, prihvaćaju naše savjete i okupljaju se u Areni. Očekujmo veću kolonu koja se nalazi pod pratnjom djelatnika interventne policije. Tijekom dana skupit će se njih oko 1500", rekao je Siniša Stipandžija iz Interventne policije.

Večer prije ipak je došlo do bliskog susreta domaćih i gostujućih navijača.

"Došli su neorganizirano, avionima, taksijem. Ono što nismo uočili na samim punktovima, prilazima. Oni su se smjestili, obukli krenuli u grad, zato su ih ovi prepoznali. Mislim da bi bilo bolje za sve navijače da se na vrijeme jave i da znamo gdje su", rekao je Ante Balov, načelnik 2. PP Split.

Navijačke poruke na ulicama brzo su uklonjene.Bio je transparent "Čega se bojite?". Možda je upućen i policiji. Policija nije pretjerala sa sigurnosnim mjerama. Ne znam kome je upućena ta poruka. U svakom slučaju sve šta radimo radimo za punu sigurnost", rekao je Paško Ugrina, iz Operativno analitičkog centra policije.

Sedam osoba prekršajno je prijavljeno zbog preprodaje ulaznica. 24 ih je dočekalo dan utakmice s prijavom za kršenje javnog reda i mira. Policija je ipak stanje uči utakmice ocijenila kao - zadovoljavajuće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene