Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ratni zločini

Neven Spahija među osumnjičenicima za ratne zločince?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Košarkaški trener Neven Spahija navodno bi mogao biti osumnjičen za mučenje ratnih zarobljenika i civila u šibenskom vojnom zatvoru tijekom 1992. i 1993. godine, barem tako tvrdi Novi list.

Naime, prema pisanju tog lista, Spahija je ispitan pred istražnim sucem Županijskog suda u Splitu kojem je navodno ispričao sve što zna o zlostavljanjima u Kulinama. No, prema pisanju Novog lista, Spahija bi lako mogao biti obuhvaćen istragom i postati jedan od osumnjičenika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čeka se odluka o istrazi Osumnjičenima za zločin u Kulinama dvodnevni pritvor Slika nije dostupna Istraga u tijeku Osumnjičenici za ratne zločine kod istražne sutkinje

Prema pisanju Novog list šibenski vojni policajci o svemu su napravili opsežnu dokumentaciju s imenima sudionika među kojima se, kako tvrde, našao i Spahija. Sud poziva sve koji se spominju u izvješću na razgovore pa tako i trenutnog trenera turskog Federbahcea koji je '92. godine navodno bio pripadnik šibenske 72. bojne Vojne policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene