Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba napustila dvoranu

Nema kvoruma, odgođen nastavak sjednice Skupštine: "Zašto izvode ovaj teatar tri tjedna prije izbora"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavak sjednice zagrebačke Gradske skupštine jutros u 10 sati nije mogao početi jer je utvrđeno da nema kvoruma, te je njezin nastavak odgođen za sat vremena i trebao bi početi oko 11 sati.

Gradski zastupnik SDP-a Matej Mišić novinarima je izjavio da se od sedam zastupnika HDZ-a, jutros na sjednici nije pojavilo njih šestero. Došao je samo jedan zastupnik HDZ-a Davor Filipović.

Pročitajte i ovo Virtulana sjednica zagrebačke Skupštine posjetio ih i premijer Bandić poslao kamion Čistoće na Markov trg pa oporbi poručio: "Doći ću nakon dezinfekcije" Planovi za Novi Zagreb prema GUP-u bez amandmana Zatišje pred buru Novi "dan D" za Skupštinu: Čeka se rasplet drame oko GUP-a, evo kakve promjene donosi Zagrebu

Oporba je to iskoristila i izašla iz dvorane Zagrebačkog velesajma, u kojoj se sjednica treba održati.

U nastavku današnje sjednice prva točka dnevnog reda je prodaja udjela Grada u tvrtki APIS, čemu se protivi oporba, ali i HDZ.

"Postavlja se pitanje gdje je šest zastupnika HDZ-a, jesu li oni izašli iz većine, zašto izvode ovaj teatar tri tjedna prije izbora nakon što su šest godina podržavali sve štetne odluke gradonačelnika Bandića od svakog proračuna, svakog rebalansa, svakog izvješća o izvršenju proračuna, plana gospodarenja otpadom", rekao je Mišić.

Ustvrdio je kako sve što je oporba upozoravala da je štetno za grad Zagreb, HDZ-ovci su šest godina podržavali, a sada kada su vidjeli da im koalicija s Milanom Bandićem očito čini štetu, 'sada izvode teatar tri tjedna prije izbora'.

"Ako HDZ više ne želi biti dio skupštinske većine, onda očekujemo od predsjednika Gradske skupštine Drage Prgometa (HDZ) da podnese ostavku jer je izabran od strane većine stranke Bandić Milan 365 i HDZ-a. Ako ta većina više ne postoji, onda ne postoji ni taj predsjednik Gradske skupštine

Predsjednika Klub zastupnika lijevog bloka u zagrebačkoj Skupštini Tomislav Tomašević najavio je uoči nastavka sjednice da će glasati protiv prijedloga prodaje udjela Grada u APIS-u jer im je neprihvatljivo da zbog prenapuhane cijene taj dio umjesto državi, pripadne privatnom poduzeću.

"APIS je strateška firma koja se bavi osjetljivim podacima i upravljanjima za Zagreb i državu. Očito je da se gradonačelnik Milan Bandić i HDZ i dalje prepucavaju, ne samo preko plakata, nego i cijene APIS-a", komentirao je Tomislav Tomašević na konferenciji za novinare Lijevog bloka, na kojoj su predstavili tražilicu "Otvoreni akti".

Tvdi da je procjena vrijednosti APIS-a na više od pola milijarde kuna, pri čemu procjena vrijednosti 49-postotnog poslovnog udjela Zagreba iznosi 284,2 milijuna kuna - rađena 'po čudnoj metodologiji, s kojom se niti on, kao ni HDZ, ne može složiti'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene