Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DRŽAVNA KOMISIJA ODLUČILA

Tomašević nije trebao poništiti natječaj za zbrinjavanje glomaznog otpada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave prihvatila je žalbu Reoma grupe - jednog od ponuditelja na natječaju Grada Zagreba za zbrinjavanje glomaznog otpada, nakon što je Tomislav Tomašević odlučio poništiti taj natječaj. Tomašević će sada morati izabrati između Reoma grupe i Pripuzova CE-ZA-R-a.

Grad Zagreb ipak će morati provesti do kraja natječaj za zbrinjavanje glomaznog otpada, raspisan u prosincu prošle godine, bez obzira na odluku gradonačelnika Tomislava Tomaševića o poništenju tog natječaja. Grad Zagreb morat će platiti i 20 tisuća kuna sudskih troškova. Odlučila je to Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave po žalbi koju je na Tomaševićevo poništenje natječaja podnijela Reoma grupa, inače jedan od ponuditelja. 

''Ponude su otvorene još u siječnju ove godine, no od tog trenutka pa sve do kraja lokalnih izbora, nitko iz prethodne uprave Zagrebačkog holdinga ni prethodne gradske uprave nije donio odluku o odabiru ponuđača niti je natječaj poništio. Nakon što smo izabrali novu upravu Holdinga, polovicom lipnja saznali smo za ovu činjenicu te odmah počeli tražiti alternativna rješenja“, pojasnio je u kolovozu na konferenciji za novinare zagrebački gradonačelnik.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević i zamjenici Raspisano 17 natječaja Imenovani novi članovi uprave Holdinga, Tomašević otkrio koje su im glavne zadaće. Izabrana i zamjena za Kalinića

Kako je tada kazao Tomašević, za oporabu glomaznog otpada Zagreb je do sada imao jednu od najviših cijena u Republici Hrvatskoj (1800 kuna po toni u zajednici CE-ZA-R i Reoma grupe).
''U natječaju koji smo poništili bile su dvije ponude, obje iznimno visoke i nepovoljne: 1.790,00 kuna po toni Reoma grupe i 2.500,00 kuna po toni tvrtki CE-ZA-R i Eko flor. Dakle, nova ponuda CE-ZA-R i Eko flora iznosila je ukupno 125 milijuna kuna, a ponuda Reoma Grupe 89 milijuna kuna, s tim da su navedene dvije tvrtke poslovni partneri koji su dosad kao zajednica prikupljali otpad“, naglasio je Tomašević te dodao kako je nova gradska uprava zbog transparentnog upravljanja novcem građana, odlučila uspostaviti sustav u kojem gradska poduzeća sama obavljaju ključne funkcije poput zbrinjavanja otpada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODVOZ OTPADA Prazne se reciklažna dvorišta i odvozi glomazni otpad s ulica Zagreba: "Ovo je lokacija prije i poslije"

Prema odluci DKOM-a, Tomašević nije imao opravdani razlog za poništenje natječaja jer su te „nove okolnost”, argument kojim je Tomašević opravdavao svoju odluku, bile poznate i prije pokretanja postupka javne nabave.

Kako sada stvari stoje, Tomašević će morati odabrati jednog od ponuditelja za zbrinjavanje glomaznog otpada. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene