Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kiša otežava i promet

Objavljen narančasti meteoalarm za dvije regije: Postoji opasnost od snažnog vjetra i kiše

Prognostičari Državnog hidrometeorološkog zavoda izdali su za ponedjeljak narančasto upozorenje za osječku i riječku regiju. Jak vjetar otežava promet te su pojedine ceste otvorene samo za osobna vozila, a kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski.

Narančasti meteoalarm proglašen je za područje Osijeka zbog kiše, a na riječkom području i Kvarneru očekuje se snažan vjetar. Žuta upozorenja zbog vjetra izdana su i za Istru, Zagreb, Dalmaciju, Karlovac i Gospić. Žuto upozorenje znači da je vrijeme potencijalno opasno, a narančasto da je opasno.

Kako je najavio meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja, od jutra se danas na kopnu očekuje još uvijek dosta oblaka, osobito prema istoku i gorskom krajevima gdje može biti kiše i jačih pljuskova. Sa sjeverozapada će se vrijeme postupno vedriti, na sjevernom Jadranu prevladavat će i sunčano, dok će se u Dalmaciji zadržati promjenjivije te je i tu moguć pokoji pljusak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tisuće evakuirane U poplavama u Belgiji najmanje 31 osoba poginula, još 163 se smatraju nestalima

Pojedine ceste zatvorene zbog vjetra

Hrvatski autoklub javlja kako je autocesta A1 Zagreb - Split - Ploče otvorena za sav promet, ali se na dionici između tunela Bristovac i vijadukta Baričevići vozi uz ograničenje brzine 60 km/h.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su
dionica autoceste A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, a obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar - DC3 te Paški most.

Na Krčkom mostu (DC102) zbog olujnog vjetra zabrana je prometa motocikle, prikolice za stanovanje, kamp-prikolice s tri ili više osovina, kombije visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Raste broj poginulih u poplavama Dramatične snimke bujica stižu iz Austrije, Merkel zatečena onim što je vidjela u svojoj zemlji: "Njemački jezik nema riječi..."

Na lokalnoj cesti LC58107 Križišće - Kraljevica, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te autocesti A7 Draga - Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina), a na DC8 između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. II. skupina vozila).

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Mogući su odroni. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "Zaslužuje osude" Osramotio se: Kancelarski kandidat morao se javno ispričati zbog ponašanja tijekom obilaska poplavljenih područja

Povremene smetnje, vožnja u koloni ili kraći zastoji zbog veće gustoće prometa mogući su na pojedinim dionicama Jadranske magistrale (DC8) na prilazima turističkim središtima i mjestima, Krčkom mostu (DC102), zagrebačkoj (A3) i riječkoj obilaznici (B8), na Istarskom ipsilonu (B8) kod čvora Matulji, u blizini odmorišta te kod ulaza ili izlaza s autocesta. Potreban je dodatni oprez i strpljenje.

DHMZ: Postupno razvedravanje sa zapada

Sa zapada će se postupno razvedravati pa će na sjevernom Jadranu veći dio dana biti djelomice sunčano i uglavnom suho, u Dalmaciji promjenjivo uz mogućnost za poneki pljusak, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Umjereno do pretežno oblačno u gorskim i središnjim te osobito u istočnim predjelima, gdje će biti lokalno i obilnije kiše, pljuskova i grmljavine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pala obilna kiša Poplave pogodile Italiju: Hitne službe zatrpane pozivima

Vjetar većinom umjeren sjeverni i sjeveroistočni, povremeno izraženiji. Na Jadranu umjerena i jaka, na udare olujna, podno Velebita moguće i orkanska bura, a u Dalmaciji i mjestimice umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene