Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruke mržnje

Nakon sramotnog transparenta pojavio se i jeziv grafit, Pupovac za DNEVNIK.hr: "Toga jučer tamo nije bilo"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srpsko narodno vijeće u subotu je na svojem Twitteru objavilo fotografiju još jedne odvratne poruke upućene srpskoj nacionalnoj manjini u Hrvatskoj.

„U Vukovaru hrvatskome gradu, gradu mnogi četnici su ostavili bradu! Sve ćemo vam prste slomiti, a ne samo tri! Ubi Srbina“, stoji u grafitu na zidu u Ulici grada Chicaga u zagrebačkom Borovju.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Soblinečkoj cesti Očevid u tijeku Na Soblinečkoj cesti sudarila se tri automobila: Jedan završio na boku, vatrogasci izvlačili zarobljene Tomislav Tomašević Mnoge nikad nisu ispražnjene Tomašević: Od 1. svibnja besplatno će se prazniti septičke jame

„SNV je fotografiju dobio ili od članova ili njihovih prijatelja, a naši izvori kažu kako toga jučer tamo nije bilo“, rekao je Milorad Pupovac za DNEVNIK.hr.

Od zagrebačke policije pokušali smo doznati jesu li zaprimili prijavu, no do objave članka nismo dobili odgovor. 

Nova poruka je objavljena samo dva dva dana nakon što se društvenim mrežama proširio sramotni transparent kojeg je skupina mladića razvukla u četvrtak navečer u zagrebačkom naselju Kustošija. Užasna poruka ženama i djeci srpske nacionalnosti dovela je uhićenja za sad osam osoba, od čega je šestero u subotu predano pritvorskom nadzorniku na daljnje postupanje zbog počinjenja kaznenog djela Javnog poticanja na nasilje i mržnju za koje zakon predviđa kaznu do tri godine zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene