Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OGLASIO SE RAVNATELJ

Nakon teških optužbi bolnica u Čakovcu pokrenula internu istragu: "Ako se zaista dogodilo, ispričavam se zbog neugodnosti"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Iz Županijske bolnice u Čakovcu u nedjelju su ocijenili neobranjivom tvrdnju - ako je istinita - da je medicinska sestra umrloj pacijentici mijenjala infuziju, očitujući se na pritužbe na Odjel gastroenterologije, koje je na društvenim mrežama iznijela Ana Novak, kći pacijentice.

Novak, čija je majka bila hospitalizirana na Odjelu gastroenterologije Županijske bolnice u Čakovcu, na društvenim je mrežama optužila Odjel gastroenterologije za razne propuste i loš tretman zbog čega je njezina majka, tvrdi, "iz bolnice izašla kao veći invalid nego što je bila do tada".

"To su propusti tolikih razmjera da mi je nemoguće više to izbrisati iz glave, srce mi je puklo na tisuću komada kada sam vidjela svoju majku kako izgleda, da je postala veći invalid nego što je, nakon samo tri dana boravka na dotičnom odjelu", napisala je Novak na svom Facebook profilu.

Pročitajte i ovo Smrt u domu za starije - 2 Čeka nalaz Beroš poslao inspekciju da ispita okolnosti smrti rodilje iz Gospića: "Vidjet ćemo kakav će biti njihov nalaz"

Optužila je osoblje odjela da se prema pacijentima ponašaju "kao prema inventaru" opisavši da je svjedočila situaciji u kojoj je medicinska sestra umrlu pacijenticu, koja je dijelila sobu s njezinom majkom, hranila sondom i davala joj infuziju.

Županijska bolnica u Čakovcu je odmah po primitku pritužbe počela internu proceduru utvrđivanja okolnosti koje će u ponedjeljak dostaviti podnositeljici pritužbe, stoji u njihovom priopćenju.

Dodali su i da će o pritužbama obavijestiti i Ministarstvo zdravstva te zatražiti istragu o tome je li i kako došlo do pogreške na Odjelu gastroenterologije, a koja se prvenstveno odnosi na lošu komunikaciju između liječnika i obitelji pacijenata.

Šegović: Ispričavam se zbog neugodnosti

"Činjenica da je za vrijeme boravka kćeri kod majke u bolničkoj sobi, preminula pacijentica u istoj sobi, a sestra joj mijenjala infuziju, ako je istinita - neobranjiva je. Mogli bismo ju pokušati braniti vrlo teškim stanjem pacijentice zbog čega je uglavnom spavala, ali nećemo, pustit ćemo da nadzor utvrdi je li ova tvrdnja istinita i u skladu s nalazom poduzeti daljnje korake", poručili su iz Županijske bolnice u Čakovcu.

Ravnatelj bolnice Igor Šegović dodao je da će Županijska bolnica Čakovec poduzeti sve radnje kako bi se ubuduće, neovisno jesu li u bolnici samo dežurni liječnici, uspostavila pravovremena komunikacija između liječnika i obitelji pacijenata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispekcija dala svoje mišljenje Beroš o slučaju smrti Matijanića: "Pronađene su određene nepravilnosti i upućene nadležnim institucijama"

"Ani Novak i njezinoj majci se, ako se zaista dogodilo na način kako ona tvrdi, i osobno ispričavam zbog te velike neugodnosti. Apsolutno je jasno da oni što prije trebaju dobiti kvalitetnu informaciju, ne samo zbog profesionalnih nego i moralnih razloga", dodao je.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Županijske bolnice u Čakovcu Valerija Korent istaknula je da su u tijeku očitovanja djelatnika i nadzori koji će utvrditi jesu li svi ti navodi točni.

"Prema tome će se poduzimati potrebne mjere i zakonite radnje. Sestrinska profesija, koja je sve zahtjevnija, iziskuje veliki stručni i profesionalni angažman svake medicinske sestre i tehničara, i cilj je zdravstvena njega i skrb bolesnika, empatija i profesionalan odnos te individualni pristup, ovisno prema zdravstvenom stanju svakog pacijenta", poručila je Korent.

Ana Novak svoje je iskustvo opisala na društvenim mrežama ranije ovaj tjedan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene