Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BORBA SE NASTAVLJA

Poziv Dnevnika Nove TV o teško oboljeloj djeci urodio plodom, i to kakvim: "HZZO je svim pedijatrima poslao dopis..."

Prije dva tjedna Dnevnik Nove TV ispričao je bizarnu priču o teško bolesnoj djeci koja nakon osamnaeste godine bolničke pedijatrijske odjele zamjenjuju odjelima za odrasle, iako ih odraslima čini samo datum rođenja. Za tu temu nitko iz resornog ministarstva nije stao pred kameru.

"Šalju te od jedne bolnice do druge bolnice, političari obećaju, čude se našem problemu, ali nitko taj problem ne rješava. Nakon 18 godina naš Denis je doslovno završio na cesti. U 21. stoljeću jedna liječnica prima ga na crno kako bi mu pomogla, zamislite. Je li to normalno?" prepričao je Željko Mihoković, otac bolesnog Denisa.

"Zamolili su nas u bolnici da sada oni više ne mogu brinuti jer je on sada punoljetna osoba. Da moramo negdje u nekoj bolnici potražiti adekvatnog stručnjaka", opisuje Željko koji je osoblje bolnice zamolio da mu kažu kojeg to točno stručnjaka na što su mu odgovorili: "Pa znate, ima puno bolnica. Ima puno stručnjaka. Morate se sami potruditi."

"Kao da ja sada mogu negdje na internetu pronaći koji je najbolji doktor. Ne, ne mogu", rekao je.

"Ja sam za suglasnost pisala dva puta drugi put sam uključila sam u mail sve moguće adrese i tek onda sam dobila odgovor", požalila se Dženita Lazarević, koja se i obratila Dnevniku Nove TV s ovim problemom.

"Roditelji za djecu s teškoćama ne znaju svoja prava, ne samo ovo, nego najobičnija jer nitko ne savjetuje, ne daje odgovore, nemaju gdje dobiti pomoć pa dobivaju informacije po grupama na društvenim mrežama ili između sebe", kazala je.

A Denis je političarima poručio sljedeće: "Krenite u djela, a ne više riječi. Činite nešto jer riječi ništa ne znače ljudima."

Problem riješen nakon Poziva Dnevnika Nove TV

Nakon Poziva Dnevnika Nove TV, problem je riješen. Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje donio je odluku da teško bolesna djeca i nakon osamnaeste godine mogu svoje liječenje nastaviti kod pedijatra.

Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić razgovarao je s Dženitom Lazarević koja kaže kako je jako bitno da je donesena ova odluka, kako za roditelje bolesne djece, tako i za pedijatre.

"Sigurno je puno lakše našoj djeci, da znamo da naša djeca ostaju pri pedijatrima", kazala je te se zahvalila ekipi Dnevnika Nove TV koja je prepoznala važnost ove teme.

Pročitajte i ovo Dorotea Pavić RUBRIKA "POZIV" DOMAGOJA MIKIĆA Pošast modernog doba: "S 38 kila osjećala sam se polumrtvo. Svake dvije minute imate blackout. Tu i tamo se srušite u nesvijest"

Pročitajte i ovo Poziv: Tko mari za njih? - 3 ISPRAZNA OBEĆANJA POLITIČARA Tko mari za njih? Zbog gluhog i bešćutnog sustava teško bolesna djeca moraju k doktoru na crno: "Računaju s našim umorom i iscrpljivanjem"

"Ono što smo mi sada dobili jest da je HZZO poslao svim pedijatrima dopis da djeca nakon svoje punoljetnosti mogu ostati pri svojim pedijatrima. Ono što nas najviše zanima jest da se djeca mogu liječiti pri dječjim odjelima i pri jedinicama intenzivne njege za djecu. To je ono što čekamo i nadamo se da ćemo uz pomoć Dnevnika Nove TV doći do našeg cilja", zaključila je Dženita.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene