Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu bile svjesne opasnosti

Nahranile su bjegunca iz Vrapča, nisu znale tko je

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije su volonterke u bjelovarskoj Pučkoj kuhinji nahranile i utoplile beskućnika koji se pojavio u ustanovi promrzao rekavši da se zaputio prema Osijeku.

Tek nakon dva dana kada su vidjele slike bjegunca iz Vrapča shvatile su da se radi opasnom psihičkom bolesniku koji je zbog ubojstva smješten u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče iz koje je pobjegao. Voditeljica Caritasa, Slavica Bertić i dugogodišnja volonterka Dubravka Veseli, s nelagodom razmišljaju što se sve moglo dogoditi, piše Bjelovarac.hr. Kada su ga nahranile, dobio je toplu deku, a željeli su mu dati i čizme, koje su dobile od donatora iz Njemačke, no nije ih mogao obuti jer ima veću nogu od broja 44. Blijed, drhtavih ruku, samo je kratko rekao da bi rado našao posao, te da stoga putuje u Osijek. Kako nije praksa da Caritas poklanja novac, volonterke su u dogovoru s paterom župe sv. Antuna odlučile mu kupiti kartu za vlak do Osijeka.

Pročitajte i ovo Tsyren-Dorzhi Tsyrenzhapov Putin ga pomilovao Monstrum koji je žrtvinu odrubljenu glavu bacio kroz prozor zgrade pomilovan da bi se borio u Ukrajini, na slobodi je ponovno napao Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor

'Bio je plah i neizmjerno zahvalan'

Dubravka Veseli ga je stavila u svoj auto, odvezla ga na kolodvor i kupila mu voznu kartu i on je otputovao. 'Bio je plah, gladan, umoran, promrzao. Normalno je da smo mu svi pomogli. Tu dekicu koju smo mu dali nosio je držeći je čvrsto prislonjenu na grudi. Bio nam je neizmjerno zahvalan govoreći da mu nitko do sada nije tako pomogao. Pristupili smo mu ljudski i očito da je to i njegova bolest prepoznala. Tek kasnije me uhvatila panika, što se sve moglo dogoditi. Tko zna kakvi sve ljudi dođu k nama. Volonterski posao nije lak, ali ne mislim odustati. Institucije su pogriješile što nisu odmah obavijestile javnost, a kada su to i učinile, nisu objavile fotografiju. Tek naknadno je objavljena i fotografija. Nakon što smo obavijestli policiju, pitali su me kako izgleda, odgovorila sam poput Raskoljnjikova', rekla je Dubravka Veseli.

'Još smo u šoku'

Slavica Bertić se s nelagodom prisjeća da je rekao da je radio kao građevinski radnik i pitao može li mu pomoći da pronađe posao. Iako je sve moglo završiti mnogo tragičnije, voditeljica Caritasa cijeloj priči pristupa neosuđujuće. 'Čovjek je bolestan i trebao je pomoć. No, da je bolnica odmah obavijestila policiju, a policija javnost, vjerojatno ubojica ne bi ni stigao do Bjelovara. Mi smo bjelovarsku policiju odmah obavijestile kada smo putem televizije vidjele sliku i shvatile da se opis podudara. Još smo u velikom šoku, no to nas neće spriječiti da i dalje pomažemo', kaže Slavica Bertić za Bjelovarac.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene