Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rasprava o danu oslobođenja Splita

Na splitskom Gradskom vijeću krenula rasprava o ustašama i partizanima, novinari napustili sjednicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rasprava o prijedlogu da se obilježavanje Dana oslobođenja grada Splita 26. listopad uvrsti u službeni protokol grada pretvorila se, na sjednici splitskog Gradskog vijeća u četvrtak poslijepodne, u raspravu o "ustašama" i "partizanima" tijekom koje su nazočni novinari napustili dvoranu vrativši se tek po završetku polemike.

Polemiku su zametnuli vijećnik stranke Neovisni za Hrvatsku Martin Mladen Pauk koji je isticao da su "oni koje se slavi kao osloboditelje sudjelovali u strijeljanjima i likvidacijama nakon drugog svjetskog rata" te vijećnik stranke Pametno Branimir Urlić koji je uzvraćao Pauku riječima "nek' ga je sram što govori."

Pročitajte i ovo Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih Zoran Milanović u Splitu - 3 u Splitu FOTO Osvanuli uvredljivi grafiti na račun Milanovića: "Dođi u Split ako smiješ, ruska prostitutko"

U raspravu se umiješao i vijećnik Pametnog Sani Mardešić koji je Pauka pitao: "Kako ti možeš znati da je bivši (komunistički) sistem tako loš kao što govoriš ako u njemu gotovo da i nisi živio?"

"Po toj logici ja mogu pitati tebe kako možeš znati da je NDH sistem tako loš kao što govoriš ako u njemu nisi živio", odgovorio mu je Pauk.

Točka dnevnog reda završen tako da su se vijećnici splitskog Gradskog vijeća složili da se obave dodatne konzultacije i napravi popis svih datuma koje treba uvrstiti u službeni protokol grada Splita. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene