Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dan oružanih snaga RH

Svečani prijem na Pantovčaku: Predsjednik uručio odlikovanja

Predsjednik Milanović na Pantovčaku je priredio svečani prijam povodom Dana oružanih snaga, uz dodjelu odlikovanja, činova i pohvala pripadnicima Oružanih snaga i bivšim pripadnicima Bojne Frankopan. Premijer i ministri izostali.

Predsjednik Republike Zoran Milanović priredio je svečani prijam povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske,  Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 31. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zoran Milanović - 2 Objava na Facebooku Oglasio se Milanović! "Mandat može dobiti..."

Na svečanosti su uručena odlikovanja, činovi i pohvale pripadnicima Oružanih snaga i bivšim pripadnicima Bojne Frankopan. U glazbenom programu nastupuo je zbor Hrvatske ratne mornarice.

Predsjednik je odlikovao, promaknuo i pohvalio najzaslužnije časnike i časnice. Podsjetio je na stvaranje vojske i činjenicu da je hrvatska vojska bila nenaoružana, a država se obranila. Pozdravio je opremanje vojske, ali i upozorio da su neki sustavi i projekti skupi i da treba pametno i uravnoteženo trošiti, izvijestila je novinarka Ivana Pezo Moskaljov.

Ponovno je istaknuo i pitanje BiH. "Stanje nije dobro i na tom pitanju treba ustrajati", rekao je te pozvao na jedinstvo kojeg ovdje ipak nije bilo.

Premijer Plenković s potpredsjednicima Vlade Božinovićem i Medvedom se ispričao za nedolazak, a ministar Banožić nije bio ni pozvan.
 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene