Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nastupila i krila oluje

Uz zvonjavu crkvenih zvona na Kninskoj tvrđavi podignuta zastava Republike Hrvatske

Podizanje zastave na tvrđavi u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Podizanje zastave na tvrđavi u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Podizanje zastave na tvrđavi u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Podizanje zastave na tvrđavi u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Podizanje zastave na tvrđavi u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Podizanje zastave na tvrđavi u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Podizanje zastave na tvrđavi u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/3 >>
Podizanjem zastave na Kninskoj tvrđavi u nedjelju je nastavljeno središnje obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 24. obljetnice oslobodilačke Vojno redarstvene operacije (VRO) "Oluja."

Svečanom programu na Kninskoj tvrđavi nazočio je hrvatski državni vrh, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Uz zvonjavu crkvenih zvona podignuta je zastava Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Dmitro Kuleba Osvrnuo se na duhove prošlosti Ukrajinski ministar oštro odgovorio papi: "Naša zastava je žuto-plava, a njega pozivam da izbjegne ponavljanje pogrešaka iz prošlosti" Slika nije dostupna Knin SDP: Zastava je simbol junaštva, a ne HDZ-ov politčki suvenir

Na Kninskoj tvrđavi pročitana je i povjesnica VRO Oluja te imena 238 poginulih pripadnika Hrvatskih snaga i dvoje nestalih u oslobodilačkoj VRO Oluja, Nastupila je i Klapa Hrvatske ratne mornarice (HRM) "Sv. Juraj."

U zračnom programu iznad Kninske tvrđave sudjelovala su mimoletom borbeni zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Akro grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) "Krila Oluje" je iznad Kninkse tvrđave izvela je svoj program. Tijekom svečanosti na Kninskoj tvrđavi ispaljena su i 24 počasna plotuna u spomen na 24 obljetnicu VRO Oluja.

Po završetku programa na Kninskoj tvrđavi nazočni su se mimohodom uputili prema crkvi Gospe velikog hrvatskog krsnog zavjeta gdje će biti služena svet misa za Domovinu. Misu će predvoditi zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

(Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene