Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zamjena identiteta

Šok u Zadru: Na dan sprovoda svoje majke saznao da je ona već pokopana, a da je u lijesu - druga žena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branko Hrnjak na dan sprovoda svoje majke, koja je preminula u ponedjeljak u svom domu u Zadru, saznao je da tijelo koje namjeravaju pokopati nije njegova majka, već nepoznata žena, a majčino tijelo već je ukopano dan ranije u tuđi grob.

Komunalna tvrtka Nasadi, koja je organizirala oba sprovoda, zamijenila je identitete ženama te su se ispričali obiteljima i istaknuli kako će poduzeti mjere kako se takva greška, za koju nema opravdanja, ne bi ponovila.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

Šokirani Branko Hrnjak za Zadarski.hr ispričao je kako su ga na dan pokopa nazvali iz tvrtke Nasadi u 8:30 te mu kazali da je došlo do problema o kojem ne mogu razgovarati preko telefona. Zatim su ga posjetili djelatnici tvrtke. "Čekao sam ih ispred kuće da dođu i kažu mi da im je žao, ali da se dogodila zamjena identiteta i da je moja majka pokopana izvan Zadra. Nisu mi rekli gdje je niti kako su otkrili da su pokopali drugu osobu. Samo da će pokušati s drugom obitelji dogovoriti da danas izvade tijelo kako bih ja u petak mogao sahraniti majku. Preko svojih veza saznao sam da mi je majka u Salima", rekao je Hrnjak, koji je nepoznatu ženu morao ići identificirati u mrtvačnicu.

"Rekao sam im da to nije moja majka, da je to meni potpuno nepoznata žena koju sada vidim prvi put u životu. Nakon toga nazvao me direktor Nasada, predstavio se i rekao kako bi 'volio da sve prođe u miru i tišini' i kako će oni 'snositi sve troškove za ono što se dogodilo'. Nudili su platiti pogreb. Ne, hvala, meni to ne treba, još uvijek imamo toliko da bih mogao platiti majčin sprovod", ispričao je Hrnjak te dodao kako za tako nešto nema isprike jer je ispod svake ljudske razine.

Kaže da su mu obećali dostaviti tijelo majke u Zadar do četvrtka navečer kako bi u petak mogao imati sprovod. "Nemam auto, ali sam ću ići u Gaženicu dočekati taj trajekt. Hoću je vidjeti, biti siguran da je to moja majka. Ja im više ništa ne vjerujem", zaključuje Branko Hrnjak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene