Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VAŽAN DATUM

Građani okupirali Sabor, neki i dvaput obilazili zgradu: Pogledajte što su poručili Jandrokoviću i zastupnicima

Institucija koja odlučuje o sudbini svih građana - Hrvatski sabor, nakon dvije godine pandemije, otvorila je vrata građanima, koje je dočekao sam predsjednik Sabora Gordan Jandroković. Građani su prošetali saborskim hodnicima, neki su ponovili oblizak, ali i sjeli u zastupničke klupe i kao pravi zastupnici postavljali pitanja.

Dvije godine pandemijske stanke bile su dovoljne. Gužve u Saboru, a nije dan za glasovanje. Umjesto zastupnika, u Saboru su bili građani.

"Čuo sam ujutro da će ovo danas biti pa mi je to prilika da vidim. A drugo, mislio sam da je restoran otvoren, rekli su da su jako dobre cijene i da vrijedi doć. Sad kažu da je zatvoren i da ne radi", rekao je jedan od posjetitelja reporterki Dnevnika Nove TV Anji Perković.

"Slučajno, išli smo uspinjačom i vidjeli da su dani otvorenih vrata i odlučili smo vidjeti Sabor", rekla je jedna građanka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DOTAKAO SE I MILANOVIĆA Jandroković odgovorio Vučiću: "Ne blokiraju vas ustaše, već vaša politika"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna izglasan niz zakona Dobre vijesti za umirovljenike: U nasljedstvo i 27 posto mirovine preminulog supružnika

Bruni se toliko svidio sabor da je ponovio obilazak. Razmišlja i o tome da jednoga dana postane saborski zastupnik.

"Volim nekad gledati na mobitelu i zanimljivo mi je to. Nekako zanimljivo mi je sjediti u mekanim stolicama", rekao je Bruno Burazin iz Splita dodavši da mu je najdraži predsjednik. "Izgleda mi dobar, malo pravedan", rekao je.

S predsjednikom Sabora, Gordanom Jandrokovićem, mnogi su htjeli fotografiju za uspomenu. U saborskoj areni građani su postavljali brojna pitanja.

"Mi svi znamo kakve su mirovine kod nas. Kakve su šanse da se te mirovine usklade sa mirovinama u EU i na taj način da se jedan veliki dio populacije spasi neželjenoga siromaštva", upitao je jedan od građana.

Bilo je i smijeha.

"Vi ste predsjednik, vi ste glavni. Nema svađe, nema ništa, idemo raditi", kazala je jedna građanka šefu Sabora Gordanu Jandrokoviću.

Kritike nisu izostale, kako s vladajuće, tako i oporbene strane.

"Imam primjedbe na rad Sabora i ono što je ružno vidjeti u javnosti su svađe i prazna sabornica", rekao je Ivan istaknuvši da je došao zbog restorana.

"Mi smo danas svi u oporbi, svi koji smo uspjeli ući", kazala je jedna posjetiteljica.

U konačnici i predjsenik Sabora - zadovoljan raspravom.

"Bilo je zanimljivo čuti iz prve ruke kako ljudi gledaju na rad Sabora, saborskih zastupnika i zastupnica. Nekako mi se čini da sve ono što osjećamo da je najveći problem u percepciji rada Hrvatskog sabora da smo to čuli od naših građana", istaknuo je šef Sabora Gordan Jandroković.

Manje bi kritika bilo kada bi zastupnici i poslušali savjete građana.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene