Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na granicama gužve

MUP objavio koliko je hrvatskih državljana do podneva imalo neodgodiv razlog za ulazak u zemlju: "Broj ne odudara od prosjeka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Ministarstva unutarnjih poslova objavili su podatak koliko je tijekom nedjelje osoba ušlo u Hrvatsku zbog "neodgodivog osobnog razloga".

MUP je obavijestio da su 16. svibnja 2021. godine od ponoći pa do podne u RH po osnovi neodgodivog osobnog razloga ušla 892 hrvatska državljana.

Iz MUP-a ističu kako trenutačni broj ne odudara od prosjeka u odnosu na prošlu i pretprošlu nedjelju (2.5. - 724, 9.5. - 683 ulaska do podne).

"Čekanja na pojedinim graničnim prijelazima iz pravca Bosne i Hercegovine te Srbije nastaju zbog povratka putnika nakon produljenog blagdanskog vikenda u pojedinim EU državama, a pojačan je promet putnika i na izlazu iz Republike Hrvatske na graničnim prijelazima sa Slovenijom.

S obzirom na upite o dolascima hrvatskih državljana s pravom glasa na lokalnim izborima bez obzira iz koje države dolaze, podsjećamo da su u skladu s ranije postojećom Odukom o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske definirane iznimke kad su u pitanju neodgodivi osobni razlozi. Osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga ne smiju se zadržavati u Republici Hrvatskoj duže od 12 sati.

Ukoliko navedene osobe u navedenom roku od 12 sati ne napuste RH, na njih se primjenjuju epidemiološke mjere iz važeće Odluke. Stoga je važno reći da se danas, na dan izbora, niti navedena Odluka niti postojeći režim prelazaka nisu promijenili", poručuju iz MUP-a dodajući kako će nakon 20 sati objaviti i ažurirane podatke

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene