Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na pomorskom dobru

Muke za riječkog tajkuna: Odvjetništvo traži uvjetni zatvor za Miškovića zbog bespravne gradnje vile na Pagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podignulo je optužnicu protiv riječkog poduzetnika, vlasnika NK-a Rijeka Damira Miškovića, njegova oca i izvođača radova, koji su u Miškovićima na Pagu podignuli velebno zdanje s bazenom te zagradili pomorsko dobro napravivši privatnu rivu i privezište.

Oni su optuženi da su vremenu između 14. ožujka 2014. i 14. veljače 2017. u naselju Miškovići na otoku Pagu s tvrtkom TEH gradnja iz Zagreba ugovorili izgradnju obiteljske kuće na zemljišnoj čestici u Dinjiški, iako su svi bili svjesni da ne mogu graditi na pomorskom dobru - obalnom pojasu.

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće

Optužuje ih se da su bez prethodnog ishođenja građevinske dozvole od nadležnog Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, paralelno s izgradnjom kuće izgradili obalnu šetnicu i ogradni zid u dužini od 180 metara, široku tri metra, te na nju postavili rampu, kao i dva mola u moru, betonski plato sa stepenicama, kameni nasip... Također su izgradili i još dva betonska stubišta, prizemnu građevinu površine 100 m2, kao i stubište s platoom, i to sve usprkos rješenju Lučke kapetanije Zadar od 11. studenoga 2015. kojim je zabranjena opisana gradnja, piše 057info.

Zamjenik općinskog državnog odvjetnika Igor Vulić zatražio je da se optuženicima izrekne kazna zatvora u trajanju od jedne godine, uz izricanje uvjetne osude s rokom kušnje od dvije godine, uz solidarnu obvezu da sruše protupravnu gradnju i obalu dovedu u prvobitno stanje. Za okrivljenu pravnu osobu "Teh gradnju" d.o.o. traži se kazna od milijun kuna.

Iako osumnjičenici svi redom nisu željeli iznositi obrane, postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo, piše lokalni portal.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene