Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jednom ponovio

Mrsić: Nije odgođeno povećanje minimalne plaće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić ponovio je danas u Varaždinu na Obrtničkom forumu da nije odgođeno povećanje minimalne plaće te da nema govora o pritisku poslodavaca, nego je jednostavno riječ o provedbi zakona koji predviđa određene rokove, a političke protivnike prozvao je za pokušaj dobivanja jeftinih političkih bodova.

"Vlada je donijela odluku o povećanju minimalne plaće budući da je naš cilj odnosno ideal da se minimalna plaća približi iznosu oko 50 posto prosječne bruto plaće.

Pročitajte i ovo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće Slika nije dostupna Vlada ne zna riješiti problem Lista srama raste, neisplata plaća kao kazneno djelo ne daje rezultate

U tom zakonu koji je stupio na snagu 15. travnja jasno se kaže da vlada u roku od 15 dana mora donijeti uredbu o minimalnoj plaći. U tom istom zakonu postoji mogućnost da socijalni partneri, odnosno sindikati i poslodavci, sjednu zajedno za stol i razgovaraju, a to je upravo ono što ova vlada zagovara - socijalni dijalog", objasnio je Mrsić i potvrdio da se uredba o povećanju iznosa minimalne plaće kreće primjenjuje od 1. lipnja, o čemu su se dogovorili sa sindikatima i poslodavcima.

>> Veći minimalac od 1. srpnja: 'Ne vidim razloga da se osporava provedba zakona'

"Mi promoviramo socijalni dijalog i zato smo dali rok od mjesec dana sindikatima i poslodavcima da se dogovore oko isplate 95 posto minimalne plaće u pojedinim granama industrije, i to će biti moguće samo ako se oni tako dogovore", rekao je Mrsić objašnjavajući zašto je udovoljeno zahtjevu sindikata i poslodavaca za dodatnim pregovorima.

Mrsić je na kraju zaključio da je ova vlada omogućila socijalno pregovaranje po određenim gospodarskim granama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene