Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAKON O SPORTU

MOST O ŠUSTARU Nismo surađivali s ministrom sporta, interesne skupine bile su jače

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici Mosta pozdravili osnivanje vladinog Ureda za sport i požalili se da s Predragom Šustarom bivšim ministrom znanosti, obrazovanja i sporta nisu imali nikakvu suradnju.

"Neprihvatljivo nam je da se najpoznatiji nacionalni savez ograđuje od Zakona o sportu i tvrdi da se on na njega ne odnosi. To pokazuje koliko je stanje o sportu kritično", rekao je Marko Sladoljev, saborski zastupnik Mosta nezavisnih lista, na konferenciji za novinare održanoj u utorak. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijer o huliganizmu "Sport mora biti nešto dobro, moramo razmisliti i o kaznenom progonu" Slika nije dostupna Andrej Plenković ''Zakon o sportu je na snazi i treba se primjenjivati u cijelosti i dosljedno''

Čelnici Mosta pozdravili su osnivanje Središnjeg državnog ureda za sport, a požalili su se da s bivšim ministrom Predragom Šustarom nisu imali nikakvu suradnju. "Zakon o sportu stupio je na snagu 2016. godine i u više sam navrata ukazivao na činjenicu da se on ne provodi. Ministar se opravdavao, no taj se sukob odvijao mimo medija. Pritisak kojeg smo vršili na ministra bio je nedovoljan, odnosno interesne skupine kojima je u interesu da se ne provodi Zakon o sportu očigledno su bile jače", rekao je Mostov zastupnik Maro Kristić, dodajući da nikad nisu dobili odgovor na pitanje zašto se taj Zakon ne provodi. 

Sladoljev je dodao da je osnivanje Ureda za sport za njega povijesni trenutak koji će dovesti do toga da će sport krenuti putem ozdravljenja ili će se dogoditi ono suprotno. "Nadamo se da će se prilikom kadroviranja u Uredu za sport poštivati načelo stručnosti, inače će opet prevladati interesne skupine", rekao je Sladoljev. 

Most je podržao Janicu Kostelić koja je na čelu tog Ureda jer ona dosad nije sudjelovala ni u kakvim aferama i nije politički opredijeljena. Također smatraju da politika mora biti odvojena od sporta te su dodali da je nužno napraviti strategiju o sportu.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene