Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema službene potvrde

MOL u pripremama za pravnu bitku u RH?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok USKOK istražuje sumnje da je Zoltan Hernadi, predsjednik Uprave MOL-a dao deset milijuna eura mita Ivi Sanaderu u zamjenu za upravljačka prava u Ini, u sjedištu MOL-a, čini se, pripremaju se za moguću pravnu bitku u Hrvatskoj

Jedan od najpoznatijih mađarskih odvjetnika proveo je nekoliko sati na sastanku u sjedištu MOL-a. Navodno bi trebao zastupati Hernadija, no nije to htio službeno potvrditi.

Pročitajte i ovo Davor Filipović Promjene Filipović: ''Preuzimanje OMV-a Slovenije dobro je za Inu'' Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu

'Ta je priča znanstvena fantastika. Niti jedna jedina činjenica iz hrvatskih medija nije istinita. Ništa od toga nije istina. Nije bilo plaćanja niti jednom hrvatskom političaru, nije bilo ni razgovora o mogućem plaćanju. Čak ni dvije off shore kompanije koje se spominju ne pripadaju MOL-u, nemamo s njima nikakve veze', rekao je Domokos Sollar, glasnogovornik MOL grupe.

Oni su, kaže, smanjivanjem troškova uštedjeli INI milijardu kuna godišnje, i tu smatraju leži razlog za optužbe za mito. 'Ta milijarda kuna nekome nedostaje, te tvrtke stoje iza ove priče. To je namještaljka kojom se žele poslovno osvetiti MOL-u zbog promjena u INI', rekao je glasnogovornik Sollar.

Ukoliko USKOK-ova istraga donese konkretne dokaze da je privatizaciji INE uistinu prethodilo mito ugovor između Vlade i MOL-a doći će u pitanje. 'Postoji li onda mogućnost da se taj ugovor poniši? Očito da je taj ugovor kamen smutnje već odavno, sve se već godinu dana vrti, tako da, vrlo je moguće da se tako nešto dogodi', rekao je Petar Brkić, analitičar. 

Da u financijskom svijetu ima korupcije stručnjacima je poznato. No daleko od toga da je to uobičajen način poslovanja. 'To baš i nije neka uobičajena situacija u poslovnom svijetu, ali kako je Hrvatska u to doba očito bila premrežena korupcijom, možda je to bio jedini način da MOL ostvari neke svoje ciljeve tako da ne bih to isključivao', dodao je Brkić.

U ovom trenutku ništa se ne može isključiti, a posve je sigurno da bi poništenje ugovora između MOL-a i Vlade imalo ogromne financijske, ali i političke posljedice.







 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene