Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Moira PR nije članica Hrvatske udruge za odnose s javnošću'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska udruga za odnose s javnošću priopćenjem je reagirala na aferu koja je nastala nakon izjave gradonačelnika Slavonskog Broda Mirka Duspare da je platio kako bi određeni sadržaji bili emitirani na javnoj televiziji.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

Uslijed nedavnih događaja povezanih s izjavama gradonačelnika Slavonskog Broda, gospodina Mirka Duspare, iz kojih proizlazi pretpostavka kako je posredstvom agencije za odnose s javnošću financijski osigurao svoju poziciju u emisijama Hrvatske radiotelevizije, dužnost nam je, kao krovnoj Udruzi stručnjaka za odnose s javnošću, ograditi se od navedenih događaja. 

Naime, spomenuta agencija za odnose s javnošću, Moire PR, nije članica Hrvatske udruge za odnose s javnošću, odnosno Sekcije za agencije HUOJ-a koja broji 12 punopravnih članica koje posluju u skladu s pravilima struke i koje su ove godine provele reviziju poslovanja te 17 pridruženih članica. Članstvo u HUOJ-u svaku od agencija obvezuje na poštivanje zadanih standarda te etičkih normi kao i na djelovanje u korist usuglašenih interesa struke.

Metode rada koje se navode u navedenom slučaju nisu legitiman način poslovanja članica HUOJ-a i stoga ne odražavaju prirodu struke. HUOJ oštro osuđuje svaki oblik manipulacije javnim medijskim prostorom, korupciju i neprofesionalnost, a odnose s medijima ostvaruje kroz dugoročnu suradnju i partnerski odnos koji podrazumijeva korištenje transparentnih komunikacijskih sredstava.

Svim članovima HUOJ-a dostupna je edukacija, savjetovanje i pomoć u području profesionalnog razvoja, kao i upute o pravilima struke koja vrijede na međunarodnoj razini kao i pravilnih načina komunikacije s pojedinim skupinama, pa tako i s medijima. Stručnjaci za odnose s javnošću i novinari te urednici u medijima usmjereni su na međusobnu suradnju u mnogim različitim prilikama. 

Želimo naglasiti da angažiranje novinara na medijskim treninzima, edukacijskim radionicama, okruglim stolovima ili drugim vrstama događaja kao i u svojstvu pisaca tekstova za interna glasila ili druge vrste organizacijskih medija posve legitimna i predstavlja uobičajeni poslovni odnos za koji vrijede pravila kao i za sve druge poslovne odnose. HUOJ smatra izjednačavanje suradnje s medijima s nepriličnim, nepoštenim i nelegalnim radnjama što se moglo čuti u nekim izjavama, vrlo štetnim za našu struku. 

Dok novinari mogu prenositi specijalisticka znanja iz svoje profesije kroz edukacijske programe, jasno je da se nitko ne smije u isto vrijeme baviti novinarstvom i generiranjem publiciteta za neciji račun, stoji u priopćenju koje potpisuje 
Upravni odbor Hrvatske udruge za odnose s javnošću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene